• 02-04-2018
  • Woonkamer

1. Denk na over de functie van je kast

Natuurlijk is het uiterlijk van je kast belangrijk. En soms zelfs belangrijker dan de functie ervan. Toch is het belangrijk om dat laatste niet te vergeten. Vind je een open- of vitrinekast prachtig en zie je haar net als in de woonbladen stralen in je woonkamer? En kun je niet wachten om je mooiste, tastbare herinneringen uit te stallen? Ga ervoor! Want met het inrichten van een open kast kun je alle kanten op. Sorteer je favoriete boeken op kleur of maak een collectie van je mooiste woonaccessoires. Houd je van vrolijk en veel kleur? Dan is een bonte verzameling echt iets voor jou. Het kan niet gek genoeg, zolang het maar persoonlijk is. Houd je het liever rustig? Kies er dan voor om je kast in te richten met spullen in dezelfde tinten. Met één accessoire in je favoriete knalkleur je je hele woonkamer laten stralen.

2. Creëer leven in je kast

Ga je voor een open opberger? Breng haar tot leven door haar te stijlen met verschillende materialen zoals keramiek, stof en bijvoorbeeld hout. Berg er kussens of plaids in op voor een warme uitstraling. Of zet er je mooiste vazen neer. En wat denk je van een verzameling planten? Planten zorgen niet alleen voor extra sfeer en zuurstof, sommige planten hebben zelfs een luchtzuiverende werking. Maak je geen zorgen als de kast niet tot de nok toe is gevuld. Een beetje leegte is vaak juist heel mooi en brengt de kast goed tot haar recht.

3. Op de kast of onder de kast?

Opbergruimte heb je niet alleen ín de kast, want vaak vind je ook verrassend veel ruimte boven- of onder de kast. Heb je bijvoorbeeld een kast op hoge poten? Dan heb je meteen een prima plek voor accessoires zoals manden waarin je je favoriete tijdschriften kunt leggen. Of wat denk je van een leuk krukjes? En de ruimte op de kast? Die is ideaal om lekker veel groen neer te zetten. 

4. Combineer het beste van beide

Heb je eigenlijk een verstopplek nodig voor de kleine rommeltjes, én wil je ook een plekje voor je mooiste woonaccessoires? Ga dan voor een half-open-kast, zoals deze prachtige buffetkast Barcelona. Hierin kun je ongegeneerd snel je spullen kwijt als er onverwachts gasten langs komen, maar je hebt ook altijd een mooie etalage voor je favoriete items. Een echte win-win situatie!

bekijk alle kasten

ontdek de mooiste kasten en accessoires

By-boo

Schaal Dyna

Large rond 50 cm b x 8 cm h | Polystone grey

 49,95
Essenza

Sierkussen Naina

Rond 40 cm | Moss

 29,95
Goossens

Vitrinekast Metal

2 glasdeuren | metaal | Metaal

 399,-  339,-
15% KORTING
Dutchbone

Spiegel Falcon

Poedercoating brass (gold) aluminium

 59,40
Goossens

Buffetkast Barcelona

4 deuren 9 open vakken | eiken | Eiken...

 1.599,-
By-boo

Plaid Lido

Green

 34,95

ontdek meer blogs

EN LAAT JE INSPIREREN