• 12-01-2017
  • Kleur
Blog-hwinters-wit-marielle-NEW

Waarom wit? 

Als ik aan wit denk, dan denk ik aan eenvoud, puurheid en rust. Het kan clean en strak zijn, maar je kunt wit ook gebruiken om een lichte uitstraling te creëren. Dit hoeft niet per se een strak interieur te zijn! Ik merk in de winter altijd dat ik op een gegeven moment wel klaar ben met donkere kleuren. Ik ben toe aan iets lichter. Wit zorgt ervoor dat we weer een fris en licht interieur krijgen! 

Wit hoeft dus helemaal niet koel of saai te zijn. Je kunt er ook ontzettend veel warmte mee creëren in je huis. Er zijn natuurlijk ontzettend veel tinten wit! Heb je zelf veel donkere meubels? Kies dan voor de juiste tint wit op bijvoorbeeld de muren. Hierdoor voorkom je dat het te veel afsteekt. Zo kan gebroken wit veel beter passen bij je donkere meubels dan een spierwitte muur. 

Wit combineren met kleur

Wit kun je ook ontzettend goed combineren met kleuren. Echt met heel veel kleuren! Wit is voor mij eigenlijk altijd de basis. Vanuit daar kijk je naar een bepaalde kleur of verschillende kleuren die goed bij elkaar passen. 

Mijn favorieten

Bij Goossens wonen & slapen kwam ik een aantal dingen tegen waar direct mijn oog op viel. 


wintersstulpje

#1 Eetkamerstoel Spin 

We zien steeds vaker dat er verschillende soorten eetkamerstoelen worden gebruikt. Je hoeft niet per se voor één soort te kiezen. Eetkamerstoel Spin is een witte eetkamerstoel die je prima kunt combineren met andere stoelen. Juist door de witte kleur is dit mogelijk.


Blog-hwinters-wit-marielle-spin

#2 Kledingkast Miami

Met Kledingkast Miami heb je genoeg ruimte om heel je garderobe in op te bergen. Door de witte kleur valt ´ie niet op, waardoor je slaapkamer een stuk ruimtelijker lijkt. 

Blog-hwinters-wit-marielle-kast-dicht
Blog-hwinters-wit-marielle-kast-open

#3 Bijzettafel Practico chic

Een bijzettafel is altijd handig, vind je niet? Je kunt ‘m ergens anders zetten als je visite hebt en je wilt een extra plek om hapjes en drankjes neer te zetten. Maar eigenlijk staat het ook gewoon erg leuk! ;-) De Practico Chic is een prachtige combinatie van het witte tafelblad en de houten poten. 


Blog-hwinters-wit-marielle-practico-chic

#4 TV dressoir Lodge

Er zijn nog meer mooie combinaties van hout en wit. Het straalt rust uit en door de warmte krijgt het meubel meer sfeer. Het TV dressoir Lodge is daar een goed voorbeeld van. 

Blog-hwinters-wit-lodge

#5 Sierkussen Goat Fur Pillow 

Dit sierkussen is echt helemaal geschikt voor de winter. Dit komt natuurlijk ook door het vachtje. Door de combinatie van de vacht en de witte kleur geeft een mooie, winterse uitstraling! 


Blog-hwinters-wit-marielle-goat-pillow

Heb jij witte meubels, accessoires of kleuren in je huis? Er zijn erg veel combinaties te maken met witte kleuren, andere kleuren, meubels, woonaccessoires en meer. Dus ik zou zeggen: mix and match!

   Liefs, Mariëlle.