• 12-10-2022
  • Stijltips

Tip 1: creëer een eenheid

In een tussenwoning zijn de keuken en woonkamer vaak met elkaar verweven. Dus om de rust te bewaren kun je het beste kiezen voor één stijl, jouw stijl. Maak daarom een moodboard met verschillende basiskleuren, accentkleuren voor onder andere accessoires en de materialen die je wilt gebruiken. Dit is een makkelijke tool om de aankopen – zoals je keuken, verfkleuren en meubels – aan te toetsen en zo dus geen impulsaankopen te doen die de rust in jouw woning verstoren.

Zo maak je een moodboard

Tip 2: kies een compacte eethoek

Een tussenwoning is knus en gezellig. Daarom wil je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Kies voor een compacte eethoek die niet teveel ruimte inneemt. Dat kan bijvoorbeeld een ronde eettafel zijn met een vier- tot zestal stoelen. Of kies een rechthoekige variant met een eetbank aan de ene kant die je tegen de muur kunt schuiven. Want ook dat bespaart plek.

Bekijk alle ronde eettafels

Tip 3: een bank op pootjes

De keuze voor een bank is heel persoonlijk, maar als je een tussenwoning betrekt en de boel luchtig wilt houden, dan raden wij een bank op pootjes aan. We hebben diverse banken op pootjes in onze collectie – van relaxbank tot modulaire bank – waarvan je grotendeels zelf het materiaal en de kleur kunt kiezen. Onze unieke stoffencollectie biedt namelijk meer dan 1600 keuzes.

Vraag jouw gratis kleurstaal aan

Tip 4: werk met vlakken op de muur

Wil je een vleugje kleur toevoegen, maar wil je tegelijk ook dat je woning een open karakter heeft en dus ruimtelijk oogt? Werk dan met kleurvlakken op de muur. Bij de eethoek kun je de muur van een kleurvlak voorzien om zo een scheiding te creëren, maar je kunt natuurlijk ook een horizontaal vlak aanbrengen die hetzelfde effect heeft als een lambrisering.

Tip 5: eerst de basis, dan de accessoires

Als je een nieuw huis hebt gekocht, is de verleiding van het kopen van woonaccessoires groot. Toch kun je beter nog heel even wachten met het kopen hiervan. Wacht tot je bank, tafel, stoelen en bed zijn bezorgd en start daarna het project ‘styling’. Zo voorkom je aankopen die later toch niet zo in je interieur blijken te passen.

Shop alle woonaccessoires

Compleet stappenplan

Naast deze tips hebben we ook nog een stappenplan ontwikkeld voor het inrichten van een nieuwe woning.

Ontdek het stappenplan

Vraag interieuradvies aan

Wil je face-to-face hulp? Vraag dan een advies op maat aan.

Ik wil advies

Creëer jouw droominterieur

met deze voordelige items

Eetkamerstoel Hera

249,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 189,-
-15%

Eettafel Ferris

1.399,- 1.189,-
Ontdek meer blogs

en laat je inspireren