• 11-06-2018
  • Slaapkamer
header_40

Tijdens warme zomernachten is slapen vaak lastig. Word je niet wakker van een zoemende mug, dan is een plakkerig dekbed misschien wel de boosdoener. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om zelfs tijdens in de heetste periode lekker de nacht door te komen en de volgende ochtend fris wakker te worden. Onze slaapexperts geven je 5 slaaptips.

1. Warm in bed? Kies een matras met een zomerkant

De juiste temperatuur van je bed is onmisbaar voor een goede nachtrust. Een matras speelt hierin belangrijke rol. Wist je dat er speciale matrassen zijn met een speciale zomer- en winterkant? De Infinity Puur matras  is gemaakt van Celpure. Dit is een natuurlijk schuim dat is gemaakt van cellulose van een boom. Dit natuurlijke materiaal zorgt ervoor dat het uitstekend de temperatuur en vocht reguleert. Daarnaast hebben deze matrassen een zomerkant met een afdeklaag van zijde en een winterkant met een afdeklaag van kamelenwol. Hierdoor houd je jouw bed in de zomer lekker koel en in de winter behaaglijk warm. 


2. Kies voor een 4-seizoenendekbed

Ook je dekbed heeft veel invloed op de temperatuur van je bed. Een 4-seizoenendekbed  is handig omdat deze uit 2 losse delen bestaat. In de zomer gebruik je alleen het dunne zomerstuk. Hiermee houd je jouw lichaam lekker fris gedurende de nacht, maar houd je toch een fijn, bedekt gevoel. En wordt het weer wat kouder in de herfst? Dan kies je voor het warmere herfstdeel van het dekbed. In de winter voeg je het zomer- en het herfstdeel aan elkaar en geniet je van een extra warme deken over je heen.

Ontdek onze 4-seizoenendekbedden

Een donzen dekbed heeft in de zomer als bijkomende voordelen dat het licht van gewicht is en dat het voor maximale ventilatie zorgt. Je hoeft dus niet bang te zijn om te zweten onder een klamme massa. Heb je al een winter dekbed in huis? Kies dan voor een apart zomerdekbed voor de warme maanden. 

Ontdek onze donzen dekbedden

3. Lucht je (dek)bed na een warme nacht

Na een warme nacht is het heerlijk om je dekbed even uit het raam te hangen en zo te laten drogen. Want zelfs de beste dekbedden houden altijd een beetje vocht vast. Hang het dus lekker in de buitenlucht zodat je er ’s nachts weer fris onder ligt. Heb je veel last van hooikoorts? Lucht je (dek)bed  en slaapkamer dan in de vroeger ochtend of na een regenbui. Dan hangen er minder pollen in de lucht.


4. Kies voor een hoofdkussen met ingebouwde verkoeling

Keer je ook 5 keer per nacht je kussen om deze koud te houden? Met hoofdkussen Caresse is dit niet meer nodig. Dit kussen is orthopedisch en ergonomisch gevormd en heeft verkoelende gelpads. Hiermee houd je zelfs tijdens de heetste nachten het hoofd lekker koel.


5. Kies voor een natuurlijk dekbedovertrek

Een dekbedovertrek van natuurlijke materialen houdt je lichaam lekker koel. Zijde, katoen of linnen staan bekend om hun verfrissende eigenschappen. Verschoon zeker in de zomer je beddengoed minstens elke week (of nog vaker als je dat fijn vindt). Voor het extra koele gevoel kies je voor een dekbedovertrek in een lichte kleur. Dit oogt niet alleen fris, maar houdt warmte ook echt minder vast als de zon erop schijnt.

Slaap lekker fris met deze items: 

Dekbed Infinity 30 enkel

Verkrijgbaar in diverse maten

 139,-

Hoofdkussen Caresse Cool Memo

Cool memo 60 x 40 cm | Visco | Onbekend

 79,95

Matras Infinity Puur 205

Natuurlijk materiaal en ultieme ventilatie

 829,-  649,-

Nuance

Beschikbaar in meerdere kleuren en maten

 179,-

Dekbed Infinity 20 4 seizoen

Verkrijgbaar in diverse maten

 129,-

Boxspring Caresse 3800

Verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen

 2.850,-  1.995,-

Topmatras Infinity 74 Gel

Verkoelend en uitstekende ventilatie

 445,-  390,-