• 07-04-2017
  • Woonkamer
header_11

Kasten, in ieder interieur staan ze. Van vitrinekasten tot wandmeubels en van buffetkasten tot dressoirs. Vaak worden kasten gezien als praktisch: alle rommelspullen in huis worden achter de deuren weggestopt. Maar een mooi ingerichte kast kan juist zo veel extra sfeer geven aan je leefruimte. Ze zijn er om gezien te worden, dus maak daar eens gebruik van! Met de volgende tips en tricks kom je tot de perfecte compositie, zodat je huis geen opslagplek lijkt.

Tip 1: Cluster

8170390-02-vitrinekast-roel

Vitrinekast Roel biedt genoeg ruimte voor al je spullen. Maar niet alles ziet er mooi genoeg uit om tentoon te stellen. Deze tierelantijntjes kun je dan handig clusteren. Stop ze in een hippe mand of zet ze op een dienblad bij elkaar. Een dienblad zorgt er namelijk voor dat losse dingen één geheel worden. Dat zorgt voor rust in je woonkamer. 

Tip 2: Stapelen 

8170278-02-dressoir_verona

Werk in de hoogte om ruimte te besparen en een speels effect te creëren. Boeken lenen zich perfect voor het maken van stapeltjes. Leg een paar van je mooiste boeken op elkaar, zet daar weer een mooie plant of vaas op en voilà: rustige kast in 3, 2, 1… Pas je dit vaker toe: varieer dan met de hoogte van de stapeltjes. Niet alleen leuk voor ín, maar ook voor op een kast, zoals te zien is bij dressoir Verona. 

Tip 3: Kijk ook naar kleur

8161159-01-dressoir_arne

In een kast, zoals dressoir Arne, kun je meer spullen kwijt dan je denkt, zonder dat het rommelig oogt. Daarvoor moet je wel rekening houden met één heel belangrijk element: kleur. Ga voor dezelfde tinten, bijvoorbeeld allemaal pasteltinten. Of kies juist voor in het oog springende kleuren, maar beperk je tot dezelfde kleurenfamilie of werk met drie verschillende kleuren. Tip: kies voor één accentkleur zoals diepblauw of goud, gecombineerd met neutrale kleuren bijvoorbeeld zwart en wit.

Tip 4: Kunst van het weglaten

8161164-01-wandmeubel-verona

Een wandmeubel dat is opgedeeld in diverse vlakken, variërend van grootte, is speels. Maar kan er tegelijkertijd ook druk uitzien. De truc is om een aantal vakken leeg te laten. Zo behoud je de rust. Ben jij een echte verzamelaar en wil je het liefst al je accessoires laten zien? Varieer dan! Wissel af van tijd tot tijd, zodat je toch ál je decoratie items om beurten kunt showen.  

Tip 5: Laat jezelf zien

8170296-01-salontafel_heritage

Jouw interieur is een weerspiegeling van wie jij bent als persoon. Vul je kast met dingen die jij mooi vindt en die voor jou speciaal zijn. Het oude servies van je oma gekregen? Knutselwerkjes van je kinderen? Geef ze het mooiste plekje in jouw metalen stellingkast, zoals Heritage. Dit zorgt bovendien voor extra warmte in je industriële interieur.