• 09-09-2019
  • Slaapkamer
1520 header lekker slapen

Slapeloze nachten en uren woelen in bed tot je in slaap valt, om vervolgens wakker te worden met hevige rugklachten: tijd voor een nieuw bed! (Of gewoon omdat je bent uitgekeken op je oude bed natuurlijk). Maar waar moet je nou op letten bij de aankoop van het nieuwe bed? Wij verklappen je graag onze vijf tips voor hét perfecte bed. 

1521 lekker slapen foto 1

1. Van dromen naar werkelijkheid

Het ideale bed past natuurlijk in een sfeervolle slaapkamer die aansluit op jouw persoonlijke stijl. Het bed neemt vaak meer dan de helft van de slaapkamer in beslag en dat is precies de reden waarom dit een echte eyecatcher mag zijn. Let hierbij vooral op het materiaal waarvan het bed gemaakt is. Ben je helemaal weg van natuurlijke materialen en is dat ook terug te zien in de rest van de slaapkamer? Kies dan voor een bed wat gemaakt is van eiken, zoals Ledikant Slade : stevig, natuurlijk en robuust. Houd je het geheel liever wat rustiger, ga dan voor een zacht materiaal en kies voor Bed Bergamo: Een rustige kleur en een enorm kussen als hoofdbord. Zeg nou eerlijk, wie wil dat niet?


1522 lekker slapen foto 2

2. Het complete plaatje

Meten is weten en dat is oh zo cliché maar oh zo belangrijk. Maar hoe bepaal je nou waar het bed moet komen staan? Veel slaapkamers hebben wel een logische plek – die ene vrije muur tegenover de deur – waar het bed moet komen staan. Maar als je gezegend bent met meer ruimte kan het wat lastiger zijn. Instinctief kiezen we altijd de vrije muur tegenover de deur, omdat we het fijn vinden om rugdekking te hebben. Maar het is juist zo fijn om te ontwaken met een prachtig uitzicht. Kies daarom eens voor de zijmuur tegenover het raam of denk ‘out of the box’ en zet het bed midden in de kamer. Daarbij is een hoog hoofbord ideaal: heerlijk om tegenaan te zitten én het verdeelt de kamer als het ware in twee aparte ruimtes. Zorg voor bijpassende nachtkastjes en je hebt meteen een mooi passend geheel in je slaapkamer. 


1525 lekker slapen foto 5

3. Het belang van de bedbodem

Oké, het bed is gekozen, maar hoe zorg je dat het comfort optimaal is? Dat heeft alles te maken met het soort bedbodem en het matras: de onzichtbare – maar oh zo belangrijke – details. De meest voor de hand liggende bedbodem is natuurlijk de lattenbodem. Deze variant is kwalitatief goed, maar let er wel op dat de latten niet meer dan drie centimeter van elkaar af liggen, anders krijg je te weinig tegendruk en zal je matras het sneller begeven. Een spiraalbodem is een goede optie als je op zoek bent naar een hoge veerkrachtigheid. Daarnaast heeft een spiraalbodem gemiddeld 80% ruimte voor open lucht wat zorgt voor een enorm goede ventilatie. Tot slot is het natuurlijk ook nog mogelijk om een boxspringbodem in een ledikant te plaatsen: het comfort van een boxspring en de looks van een ledikant: wat wil je nog meer?


1523 lekker slapen foto 3

4. Het fijnste matras

Na de bedbodem is het matras de volgende stap. Maar hoe kies je een passend matras? En wat als je een ander matras nodig hebt dan je partner? Easy: twee aparte matrassen met een topper erop. Zo heb je geen last van een split in het midden en is er voor beiden een optimaal comfort. 

Kijk bij de aankoop van een matras vooral naar je persoonlijke wensen: heb je het vaak warm/koud ’s nachts, ben je op zoek naar veerkrachtigheid, een stevige ondersteuning of juist een heel zacht matras? Ten eerste is het belangrijk dat je ruggengraat na een lange dag weer terug in haar natuurlijke vorm kan uitrusten. Zorg er dus voor, dat wanneer je brede schouders hebt en wat smallere heupen, dat de schouders niet te ver inzakken en dat er dus bij de schouders meer ondersteuning in het matras zit zodat de ruggengraat recht blijft.  


1524 lekker slapen foto 4

5. Extraatjes

Tot slot zijn alle extraatjes natuurlijk meegenomen. Een bed met extra opbergruimte  of een TV-lift  kunnen enorm handig zijn. Ongestoord je favoriete Netflix-serie bingewatchen vanuit bed en vervolgens de tv mooi weg laten zakken in het voetbord. Opgeruimd staat netjes. Extra handig: Omdat de tv niet aan de wand hoeft te hangen, houd je ruimte over voor leuke accessoires of een ruime kledingkast


Klaar om de keuze te maken? Kijk hieronder voor onze favoriete bedden!