• 06-08-2020
  • Slaapkamer

1. Lucht je (dek)bed na een warme nacht

Na een warme nacht is het heerlijk om je dekbed even uit het raam te hangen en zo extra te ventileren. Want zelfs de beste dekbedden houden altijd een beetje vocht vast. Hang het dus lekker in de buitenlucht zodat je ’s nachts weer van een fris dekbed kan genieten. Heb je last van hooikoorts? Lucht het dekbed en de slaapkamer dan in de vroege ochtend of na een regenbui. Dan is het nog lekker fris en hangen er minder pollen in de lucht.

2. Kies voor een 4-seizoenen dekbed

Ook je dekbed heeft veel invloed op de temperatuur van je bed. Een 4-seizoenen dekbed is handig omdat deze uit 2 losse delen bestaat. In de zomer gebruik je alleen het dunne zomer gedeelte. Hiermee blijft het lekker luchtig in bed gedurende de nacht, maar houd je toch een fijn, bedekt gevoel. En wordt het weer wat kouder in de herfst? Dan kies je voor het warmere herfstdeel van het dekbed. In de winter voeg je het zomer- en het herfstdeel aan elkaar en geniet je van een extra warme deken waar je heerlijk onder kunt wegkruipen.

Wat dacht je van een donzen dekbed ? Deze heeft in de zomer als bijkomende voordelen dat het licht van gewicht is en dat het voor maximale ventilatie zorgt. Je hoeft dus niet bang te zijn om te zweten onder een klamme massa. Heb je al een winter dekbed in huis? Kies dan voor een apart zomerdekbed voor de warme maanden.

3. Warm in bed? Kies een matras met pocketvering

Urenlang woelen tot je in slaap valt: in de zomer herkennen we het allemaal. De juiste temperatuur in bed is essentieel voor een goede nachtrust. Het matras speelt hierin een belangrijke rol. Er zijn namelijk matrassen speciaal gemaakt voor mensen die het vaak warm hebben in bed; een uitkomst voor warme zomernachten! Kies een matras met een binnenkern van gelfoam Deze kern zorgt voor een verkoelend en ventilerend effect waardoor het matras fris aanvoelt en jij weer als een roosje slaapt.

4. Kies voor een hoofdkussen met ingebouwde verkoeling

Draai jij jouw kussen ook regelmatig tijdens het slapen zodat deze koud blijft? Met hoofdkussen Caresse is dit niet meer nodig. Dit kussen is orthopedisch en ergonomisch gevormd en heeft verkoelende gel-pads. Hiermee houd je zelfs tijdens de warmste nachten het hoofd lekker koel.

5. Kies voor een natuurlijk dekbedovertrek

Een dekbedovertrek van natuurlijke materialen houdt je lichaam lekker koel. Zijde, katoen of linnen staan bekend om hun verfrissende eigenschappen. Verschoon zeker in de zomer het beddengoed minstens elke week (of nog vaker als je dat fijn vindt). Iets waar niet vaak aan wordt gedacht: Een dekbedovertrek in een lichte kleur oogt niet alleen fris, het houdt warmte ook minder vast -in vergelijking tot donkere kleuren- wanneer de zon erop schijnt.

Ontdek alle dekbedovertrekken

Slaap lekker fris

met deze items

2ᵉ gratis

Matras Shapes 8

1.369,-

Infinity Topdek Cool

59,-
1-5 werkdagen in huis
2ᵉ gratis

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren