• 25-06-2019
  • Slaapkamer

Tijdens warme zomernachten is slapen soms een hele opgave. Word je niet wakker van een zoemende mug, dan is een plakkerig dekbed misschien wel de boosdoener. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om zelfs tijdens de broeierige periodes ontspannen de nacht door te komen, waardoor je  fris wakker wordt. Onze slaapexperts geven je zes slaaptips.

1. Warm in bed? Kies een matras met gelfoam

Urenlang woelen tot je in slaap valt: in de zomer herkennen we het allemaal. De juiste temperatuur in bed is essentieel voor een goede nachtrust. Het matras speelt hierin een belangrijke rol. Er zijn namelijk matrassen speciaal gemaakt voor mensen die het vaak warm hebben in bed; een uitkomst voor warme zomernachten! Kies een matras met een binnenkern van gelfoam Deze kern zorgt voor een verkoelend en ventilerend effect waardoor het matras fris aanvoelt en jij weer als een roosje slaapt.

Pluspunt: gelschuim matrassen werken ook nog eens druk verlagend. Erg prettig dus wanneer je last hebt van je spieren en/of gewrichten. 


2. Kies voor een 4-seizoenendekbed

Ook je dekbed heeft veel invloed op de temperatuur van je bed. Een 4-seizoenendekbed  is handig omdat deze uit 2 losse delen bestaat. In de zomer gebruik je alleen het dunne zomer gedeelte. Hiermee blijft het lekker luchtig in bed gedurende de nacht, maar houd je toch een fijn, bedekt gevoel. En wordt het weer wat kouder in de herfst? Dan kies je voor het warmere herfstdeel van het dekbed. In de winter voeg je het zomer- en het herfstdeel aan elkaar en geniet je van een extra warme deken waar je heerlijk onder kunt wegkruipen. 

Ontdek onze 4-seizoenendekbedden

Een donzen dekbed heeft in de zomer als bijkomende voordelen dat het licht van gewicht is en dat het voor maximale ventilatie zorgt. Je hoeft dus niet bang te zijn om te zweten onder een klamme massa. Heb je al een winter dekbed in huis? Kies dan voor een apart zomerdekbed voor de warme maanden. 

Ontdek onze donzen dekbedden

3. Lucht je (dek)bed na een warme nacht

Na een warme nacht is het heerlijk om je dekbed even uit het raam te hangen en zo extra te ventileren. Want zelfs de beste dekbedden houden altijd een beetje vocht vast. Hang het dus lekker in de buitenlucht zodat je ’s nachts weer van een fris dekbed kan genieten. Heb je last van hooikoorts? Lucht het dekbed en de slaapkamer dan in de vroege ochtend of na een regenbui. Dan is het nog lekker fris en hangen er minder pollen in de lucht.


4. Kies voor een hoofdkussen met ingebouwde verkoeling

Draai jij jouw kussen ook regelmatig tijdens het slapen zodat deze koud blijft? Met hoofdkussen Caresse is dit niet meer nodig. Dit kussen is orthopedisch en ergonomisch gevormd en heeft verkoelende gel-pads. Hiermee houd je zelfs tijdens de warmste nachten het hoofd lekker koel. 


5. Kies voor een natuurlijk dekbedovertrek

Een dekbedovertrek van natuurlijke materialen houdt je lichaam lekker koel. Zijde, katoen of linnen staan bekend om hun verfrissende eigenschappen. Verschoon zeker in de zomer het beddengoed minstens elke week (of nog vaker als je dat fijn vindt). Iets waar niet vaak aan wordt gedacht: Een dekbedovertrek in een lichte kleur oogt niet alleen fris, het houdt warmte ook minder vast -in vergelijking tot donkere kleuren- wanneer de zon erop schijnt.

6. Ga voor een verkoelende topper

Vaak geeft een topmatras nét dat extra beetje comfort, zeker in de zomer. Wil jij de warme zomernachten vermijden? Kies dan voor Topmatras Cool Gelfoam . Deze topper is speciaal gemaakt om warmte en vocht af te voeren. Je zal dus geen last hebben van plakkerige benen en uren woelen tot je in slaap valt. Dankzij jouw gelschuim topmatras voelt je boxspring heerlijk fris aan; koelen is key!

Slaap lekker fris met deze items: 

Infinity
 139,-
Caresse

Hoofdkussen Caresse

visco | Cool memo 60 x 40 cm

 79,95
Infinity
 129,-
Infinity

Topmatras Infinity 74 Gel

Verkoelend en uitstekende ventilatie

 399,-
Infinity

Dekbed Infinity 20

Synthetisch

 79,-