• 18-04-2021
  • Eetkamer

1. Sfeervolle tafelgesprekken

Het is een feit dat een ronde eettafel meer sfeer brengt dan een hoekige tafel. Dit komt doordat een ronde eettafel niet alleen fraai staat, maar ook in conversaties knusser aanvoelt. De ronde vorm bevordert namelijk het onderlinge oogcontact met alle tafelleden. Het is dan ook niet voor niets dat je in restaurants voor grotere gezelschappen vaak ronde tafels ziet. Kortom: met een ronde tafel ervaar je het ultieme moment van samen zijn extra goed. Zeg dus hallo tegen het natafelen tot in de late uurtjes.

2. Geen scherpe hoeken

Een veel voorkomend issue met een kubistische salontafel is het stoten aan de hoeken. De momentjes dat je toch even iets te snel op wilt staan en langs de tafel je scheen of knie stoot. Vervelend ! Maar met een ronde salontafel zal dit issue zo verholpen zijn.

Blog ronde tafels desktop - 2390

3. Breek de ruimte

Een woonkamer is vaak opgebouwd uit hoeken en heeft vrijwel nooit ronde vormen. Door organische vormen zoals een ronde salontafel of rond bijzettafeltje te combineren met strakke, rechte vormen. Hetzelfde geldt voor de eethoek, door een ronde eettafel toe te voegen, geef je je interieur een verrassend effect en maak je het extra toegankelijk. Is een ronde tafel een stapje te ver? Dan is een ovale tafel een perfecte optie om alsnog organische vormen in jouw interieur te introduceren.

Alle ronde bijzettafels

4. Back to nature met organische vormen

De natuur is een grote inspiratiebron voor ons interieur. Met aardse materialen en natuurlijke organische vormen in huis voelen we ons het meeste thuis. Een rond vloerkleed van wol, linnen plaid, rotan stoelen en een ronde eikenhouten eettafel zijn perfecte basiselementen voor een natuurlijk interieur. Bijkomend voordeel van een organische vormgeving is dat het van alle kanten mooi is om naar te kijken.

Blog ronde tafels ines - 2394
None

5. Eindeloos combineren

Met een ronde salontafel kan je eindeloos variëren, vaak zie je meerdere kleine salontafeltjes of bijzettafels als groepje bij elkaar, of juist met een variatie in hoogte. Zo kan je bij een verjaardag in meerdere hoeken van de kamer een salontafel neerzetten, en ze weer bij elkaar groeperen of zelfs onder elkaar schuiven als dat even beter uitkomt. Altijd handig! Mix & match diverse soorten salontafels voor een speels effect.

Bekijk alle ronde salontafels


6. Slimme plaatsmaker in een kleine ruimte

Een ronde tafel is ideaal voor de kleinere ruimtes. Ten eerste neemt een ronde tafel minder ruimte in beslag en kan je je gemakkelijk om de tafel heen bewegen. Daarnaast kan je gemakkelijk extra stoelen bijschuiven, zo kan je op een kleiner oppervlakte meer zitplekken creëren.

Ontdek alle ronde eettafels

Styling tip voor een ronde tafel

Accentueer jouw woonstijl door je ronde eettafel of ronde salontafel aan te kleden met de perfecte accessoires. Gebruik bij voorkeur ook hier organische vormen met een oorsprong uit de natuur. Denk hierbij aan schalen van aardewerk, ronde vaas van glas of ronde katoenen sierkussens op de bank. Of leg naast je salontafel een rotan poef neer. Probeer losse woonaccessoires te groeperen en gebruik kleuren die je al in je interieur hebt verwerkt. Werk het niet te groot uit want een salontafel en de eettafel zijn natuurlijk functionele elementen in je woon- en eetkamer.

Verrijk jouw woning

Met deze ronde interieuritems

Goossens

Salontafel Bodine

Rond 60 x 60 cm | Eiken fineer wenge zwart

189,-
In prijs verlaagd
Goossens

Eettafel Ines

Rond 120 x 120 cm | teak onbewerkt

999,-
Snel in huis
Goossens

Poef Arendal

Verkrijgbaar in diverse kleuren

199,-
Goossens Excellent

Salontafel Enza

Rond 60 x 60 cm

379,-
Snel in huis
In prijs verlaagd
Goossens

Fauteuil Ragnar

Stof velours licht grijs

899,-
Weekdeal
Goossens

Tafellamp Denzel

Tafellamp met 1 lichtpunt

119,-

Laat je inspireren

Ontdek meer blogs