• Door: Melanie
  • 03-10-2016
header-broer-en-zus-dag

We kunnen zeggen dat we één grote familie zijn, maar het leuke is dat Goossens echt een familiebedrijf is. Inmiddels werkt de derde generatie met veel plezier aan de mooiste collecties op het gebied van wonen en slapen. Op Nationale Broer en Zus-dag vragen we Maayke en Bart Goossens het hemd van het lijf over elkaar en.. over hun interieurs.

1. Hoeveel jaar schelen jullie? 

Beiden: 1 jaar

2. Konden jullie vroeger goed met elkaar overweg? 

Maayke: Nee. Haha grapje, jazeker! Al zagen we elkaar niet veel: ik was vaak bezig met de paarden, mijn grote hobby. Maandelijks ging ik naar internationale concoursen, waardoor ik 4 dagen niet thuis was. En als ik thuis was, dan was ik vaak in de stal te vinden. Bart had een crossmotor waar hij veel plezier mee had. Qua hobby’s hadden we natuurlijk andere interesses als broer en zus.

Bart:  We konden altijd al goed met elkaar overweg en de afgelopen jaren is dat eigenlijk alleen nog maar verbeterd. 

3. Welke momenten herinner je het nog het meest van vroeger,  samen met je broer/zus? 

Maayke: Het stappen met zijn vrienden en mijn vriendinnen samen, dit was altijd super gezellig! Maar ook het kamperen in de wei met Bart zijn vrienden en mijn vriendinnen. Dan leek het net alsof we op een camping zaten, hartstikke gezellig. 

Bart: De vakanties !

4. Omschrijf elkaar in 3 woorden: 

Maayke: Bart is ondernemend, vakman ( in meubelkennis), zeer gedreven.

Bart: Gedreven, attent en stabiel.

5. Hoe is het om ook nog eens collega’s van elkaar te zijn? 

Maayke: Dit is zeer fijn, je kunt gemakkelijk bij elkaar binnen lopen om samen dingen af te stemmen of elkaars mening te vragen.

Bart: Erg fijn! We vullen elkaar enorm goed aan. Zelf ben ik iets meer van de hoofdlijnen terwijl Maayke erg van de details en diepgang is. Zeker omdat we broer en zus zijn voelen we elkaar goed aan waardoor er niet altijd veel woorden aan te pas hoeven te komen. 

6. Wonen jullie tegenwoordig  dicht bij elkaar? 

Maayke: Jazeker we wonen slechts 5 minuten van elkaar af. Laatst ben ik met mijn twee kindjes gewoon naar Bart gelopen, ideaal!

Bart: We wonen is het zelfde dorp nog geen 10 minuten van elkaar! 

7. Gaan jullie vaak bij elkaar op bezoek? 

Maayke: Niet dat we wekelijks bij elkaar op bezoek gaan, maar we zien elkaar wel wekelijks op kantoor. We lopen vaak bij elkaar binnen, dan hebben we het natuurlijk ook weleens over privézaken.

Bart: We zijn beide enorm druk maar we zien elkaar regelmatig. 

8. Jullie hebben beiden passie voor interieur en meubels, dat zie je vast terug in jullie interieur! Komen jullie woonstijlen veel overeen? 

Maayke: Nee onze woonstijlen zijn heel anders, dat is het leuke. 

Bart: Haha! Nee deze is behoorlijk verschillend. 

9. Hoe zou je je eigen woonstijl omschrijven?  En de woonstijl van je broer/zus? 

Maayke:  Mijn woonstijl is strak en stijlvol met veel lichte kleuren. Het meest opvallend is onze lamp in de vorm van een paard. Dat past natuurlijk bij mijn paardrij-carrière, waar ik drie jaar geleden mee gestopt ben. 

Verder heb ik een mooi fel gekleurd bloemenschilderij dat in een nisje hangt en een zwarte ‘boomstamtafel’: letterlijk twee grote boomstammen als tafelpoten die zwart gelakt zijn.  Als finishing touch gebruik ik veel kaarsen, kussentjes en bloemen. Een mooie bos bloemen op tafel daar geniet ik van.

Barts interieur is erg stoer, landelijk, maar tegelijkertijd warm. Ik vind dat zijn interieur wel duidelijk een mannelijke touch heeft. Opvallend in zijn interieur zijn de vele hertengeweien, het zwart metaal wat vaak terugkomt en een beetje vintage, zoals oude kachels. Maar ook praktisch, zoals een salontafel met opbergruimte.  

Bart:  Maayke’s interieur is in eerste instantie behoorlijk mix & match, maar neigt het meest naar vintage klassiek/landelijk. 

Mijn eigen interieur zou ik omschrijven als stoer maar toch gezellig.


10. Wat zijn jouw favorieten producten van Goossens ? 

Maayke: Het liefst zou ik ieder jaar een ander interieur willen, je ziet wekelijks zoveel mooie dingen voorbij komen. Natuurlijk gaat dit niet, dus zoek ik het in het aanpassen van accessoires, zoals sierkussens en kaarsen. Mijn favoriete producten zijn zeer gevarieerd, ik vind zelf namelijk meerdere stijlen mooi. 

De Baretta bank met knopen in de kussens vind ik zeer mooi en de chaise longue is heerlijk om op te liggen! Verder eetkamerstoel Berlin uit de nieuwe collectie : mooi en stoer! Als laatst de Infinity boxspring 8000 door de mooie kapnaden over het hoofd en voetbord. Een echte blikvanger in je interieur.

Bart: Eetkamerstoel Berlin en ronde eettafel ’t Gesprek, verder bijzettafel Stone van zwart marmer en  hoekbank Panama van antraciet/zwart leer met zwarte chromen poten (stoer maar comfortabel!) en boxspring Infinity 700  uit onze nieuwe collectie… trendy met een vintage uitstraling.

11. Welke meubels van Goossens heb je thuis staan? 

Maayke: Pearl eetkamerstoelen met armleuning en wieltjes: stijlvol en functioneel. Verder Vloerkleed Jazzy . Ik vind een vloerkleed namelijk echt thuishoren in een interieur, het maakt het interieur helemaal af en zorgt voor de warmte in je huis. In mijn slaapkamer staat Boxspring Majesty met Slaapkamerkast Duo.

Bart: Eetkamerstoel Knock Out en Eettafel Orleans , Eetkamerstoel Soda, Salontafel Leather, stoere Hanglamp Menton, Vloerkleed Vintage, Boxspring Infinity 2000 met Matras Infinity 200hr dat de prijs won van onze consumentenbond en daarnaast Bijzettafel Practico Chic als nachtkastjes.

12. Wat willen jullie nog tegen elkaar zeggen op deze broer- en zus dag? 

Maayke: Niks speciaals, ik vind de momenten dat we elkaar nodig hebben en we er voor elkaar zijn veel belangrijker. En daar ben ik zeer blij mee.

Bart: Dat ik trots op je ben, niet alleen als collega maar vooral als moeder voor je twee prachtige zoons! Ik bewonder je zorgzaamheid naar mij en anderen, en je bent vooral enorm gezellig om bij aanwezig te zijn! 

13. Wat is je favoriete Goossens sfeerfoto? 

Maayke: Lastig, ik vind veel beelden mooi. Maar als ik dan toch moet kiezen vind ik de foto van boxspring Inifinity 400 érg mooi. Dit is een beeld wat Sandra (één van onze stylistes) en ik samen hebben bedacht. Een strakke boxspring met kapnaden en marmeren bijzettafeltjes, dé trend van 2016/2017. 


sfeerbeeld-bed_2

Bart: 

Hoewel het niet bij mijn woonstijl past, vind ik de sfeerfoto van de Jolie bank heel fris. De strakke lijnen in het draadstaal oogt ruimtelijk en dat vind ik prettig om naar te kijken.


sfeerbeeld-bank