• 19-10-2016
  • Puur
joep_saskia_2

WIE Joep Schattenberg (41, Personal trainer), Saskia Lens (37, Choreograaf), Liv (7) en hond James  |  WAAR Oosterhout  |  WOONSTIJL Puur. Natuurlijke materialen die verwerkt zijn in robuuste maar sfeervolle meubels.

´Onze meubels kunnen gelukkig tegen een stootje`

Joep en Saskia hielden altijd al van een ´no-nonsense´ interieur, maar toen Liv en Sid (7) geboren werden, wisten ze al snel dat er iets aan de woonkamer gebeuren moest. De tweeling werd al snel een druk stel, en ook de komst van hond James maakte het dat de oude meubels snel vervangen moesten worden voor robuuste, maar toch gezellige items. ‘Bij het uitzoeken van ons nieuwe interieur was het dus van belang dat het tegen onze twee rouwdouwers bestand is’, aldus Joep.

joep_saskia_4

Family first

Vanaf het moment dat ze serieus een stel waren, wisten Joep en Saskia het zeker: hun huis moest ietwat afgelegen liggen zodat ze genoeg ruimte binnen én buiten zouden hebben om hun kroost te laten opgroeien. Oosterhout werd het. Een rustige plek op nog geen vijf autominuten van Nijmegen vandaan. Bij het ontwerpen van hun ruime vrijstaande woning waren twee dingen heel belangrijk: hoge plafonds en grote raampartijen. ‘Natuurlijk licht is heel belangrijk voor me. Ik ben een soort plant, zonder zon ben ik mezelf niet’, aldus Saskia.

joep_saskia_6

Functioneel

Waar veel families hun gezin langzaam laten groeien, is het bij Joep en Saskia gelijk volle bak. Met een tweeling en hond van proportie is het maar goed dat er genoeg ruimte in huis is. Saskia: ‘We hebben hier ook echt rekening mee gehouden in de inrichting. Meubels die dicht op elkaar staan werken bij ons niet. Alles zou om de haverklap omvallen.’ Joep: We hebben er daarom voor gekozen om voor een functioneel en sterk interieur te gaan.’

joep_saskia_3
joep_saskia_5

Natuurlijke meubels: alles behalve saai

Dat functioneel en sterk niet meteen hoeft te betekenen dat je huis ook meteen saai is, dat bewijst dit stel als geen ander. Joep: ‘Hoewel onze meubels eenvoudig en robuust zijn, hebben we het eentonige weten te doorbreken door bijvoorbeeld verschillende kleuren kasten in één ruimte te zetten.’ Saskia: ‘En ook verschillende tinten op de muur doen wonderen. Dat vonden wij in het begin ook spannend, maar de interieurstyliste van Goossens had het bij het juiste eind. Ons huis is hartstikke dynamisch dankzij de bewoners, maar ook zeker door het interieur.’

joep_saskia_1

Bekijk ook ...