• 26-03-2020
  • Slaapkamer

De ingrediënten voor een goede nachtrust

vormen de basis van jouw slaapprofiel

Om het perfecte slaapcomfort voor jou te bepalen, stel je eerst een persoonlijk slaapprofiel op. Want iedereen heeft zijn eigen, specifieke slaapvoorkeuren. Of je nu graag op je buik, rug of zij slaapt, heeft direct invloed op welk type matras voor jou de beste match is. Ook jouw lichaamsvorm is van belang, want jouw matras kan je lichaam het beste ondersteunen als je druk verlagende eigenschappen op de juiste plekken hun werk doen, en het matras dus precies de contouren van jouw lichaam volgt.

Daarnaast zijn er nog persoonlijke slaapvoorkeuren die een belangrijke rol spelen bij de keuze van het juiste matras. Heb je het snel warm 's nachts? Of geef je er juist voorkeur aan om in een lekker behaaglijk bed weg te kruipen? Doordat matrassen zijn voorzien van verschillende afdeklagen, waarbij de een verkoelende eigenschappen heeft en de ander juist jouw lichaamswarmte langer vasthoudt kan je hier handig op in spelen. Door al deze zaken in kaart te brengen, kom je uit bij het matras dat bij je past.

Kom volledig tot rust

Met een matras dat haarfijn de contouren van je lichaam volgt

Als een matras je lichaam optimaal ondersteund, worden lichamelijke klachten zoals een pijnlijke rug of nek voorkomen. Belangrijke lichaamsdelen die ondersteunt moeten worden zijn je hoofd & nek, je schouders en je heupen. Door goed te kijken naar je lichaamsbouw, kan je met de lettermatrassen uit de Goossens collectie het perfecte matras vinden.

We onderscheiden vier letters van elkaar: H, A, V en X. Door met de zijkant van je lichaam tegen een rechte muur te gaan staan en je armen recht vooruit te steken, kom je erachter welk lettermatras bij jouw lichaamsvorm past:
• Raak je met de schouder en de heup de muur? Dan is een X-matras geschikt, met drukverlaging bij de heup en schouders.
• Raak je met je heup de muur, maar niet met je schouder? Kies dan voor een A-matras, met de meeste drukverlaging bij de heupen.
• Raak je met je schouder de muur, maar niet met je heup? Kies dan voor een V-matras, met de meeste drukverlaging bij de schouders.
• Raak je met je schouder, taille en heup de muur? Kies dan voor een H-matras, met drukverlaging bij de schouders, middel en heup.

Je persoonlijke slaapvoorkeuren

voor de finishing touch

Iedereen slaapt anders. Je hebt de rugslaper, de zijslaper en de buikslaper. De houding waarbij je in slaap valt, is de houding die je onbewust in je slaap steeds weer opzoekt.

Ben je een rugslaper? Dan is het van belang dat de rugholte goed wordt ondersteund zodat je ruggenwervels haar natuurlijke S-vorm kan behouden. De meeste matrassen spelen hier goed op in.

Ben je een zijslaper? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de wervelkolom recht komt te liggen. Net als voor de rugslapers, bieden de meeste matrassen hier al de juiste ondersteuning voor, doordat de zones bij de schouder en heup voldoende meeveren.

Ben je een buikslaper? Dan kunnen bepaalde drukpunten ervoor zorgen dat je na een poosje klachten kunt krijgen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je onderrug de juiste mate van tegendruk krijgt. Met name de H-fit matrassen zijn prima geschikt voor buikslapers. Door de verbeterde drukverdeling bij je schouders, taille en heup ligt je wervelkolom recht en kun je genieten van de perfecte nachtrust.

Ook je voorkeuren qua temperatuur zijn mede-bepalend voor het slaapcomfort dat je ervaart. Heb jij het snel te warm in bed? Kies dan voor een matras waarvan de afdeklaag bestaat uit gelschuim of koudschuim. Gelschuim werkt verkoelend en ventilerend, koudschuim zorgt voor een goede verluchting en een optimale vochtafvoer. Daarnaast adviseren wij om een binnenkern van pocketveren te kiezen. Dit werkt extra ventilerend, wat ook bijdraagt aan meer verkoeling in bed.

Wil je juist een lekker behaaglijk bed? Het beste kun je dan kiezen voor een matras die zich snel aan je lichaamstemperatuur aanpast, zoals latex en visco.

Wat je nog meer kunt doen

om je immuunsysteem te helpen

Naast goed slapen, zijn er natuurlijk nog meer dingen die je kan doen om je immuunsysteem een handje te helpen:

Was je handen!
Schimmels, bacteriën en virussen zie je niet, maar ze zijn er wel degelijk, en je draagt ze gemakkelijk over via je handen. Door regelmatig grondig je handen te wassen, voorkom je dat deze indringers kans krijgen zich verder te ontwikkelen

Drink voldoende water
Het advies is om per dag zo'n anderhalf tot twee liter water te drinken. Maak er dus een gewoonte van om de hele dag door water te drinken. Ook hiermee draag je bij aan een goed functionerend immuunsysteem, het vocht helpt om schadelijke stoffen af te voeren.

Bewuste voeding
Ook een gevarieerde mix aan voedingsmiddelen is belangrijk voor je immuunsysteem. Zorg dus dat je alle benodigde vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetten binnen krijgt door dagelijks te kiezen voor verse groente en fruit, volkorenproducten en bijvoorbeeld een vette vis, zoals zalm of makreel. Zo krijg je voldoende brandstof binnen om elke dag goed te presteren en ziekteverwekkers buiten de deur te houden.

Bestel jouw comfortmatras

2ᵉ gratis

Matras Shapes 6

1.489,-
2ᵉ gratis

Matras Shapes 6

1.489,-
2ᵉ gratis
-50%

Matras Shapes 6

2.299,- 1.149,-

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN