• 24-11-2020
  • Eetkamer

Sprookjesachtige kersttafel

Statement piece tijdens de dagen: een sprookjesachtige eetkamertafel. Een stijlvolle diningsetting creëer je met musthaves als een chic geprint servies, een mooie karaf, sierlijk bewerkte glazen en sparkling placemats. Het liefst in kleurtonen die waanzinnig met elkaar matchen. Zoals een palet dat bestaat uit lieflijk roze en krachtig goud, dat wordt aangevuld met koper en donkere tinten als bordeauxrood en subtiel grijs.

Alle rechthoekige eettafels

Feestelijke accessoires

Positioneer vervolgens prachtige accessoires die de fijne kerststemming extra prikkelen. Uiteraard in dezelfde tinten. Gouden kandelaars met roze kaarsen, koperen linten, sfeervolle theelichthouders en elegante shiny kerstballen in verschillende maten. Maar ook een opvallend accessoire zoals een velvet papegaai op een stok kan een eyecatching detail zijn tussen al het lekkers. Drapeer al deze decoratie quasi nonchalant in het midden van het tafereel, tussen de goedgevulde schalen die samen het diner vormen. Gebruik hiervoor de totale lengte van de tafel, zodat iedere gast aan tafel van deze magische tafelpresentatie geniet.

Ontdek alle woonaccessoires

Stijlvolle sfeerelementen

Met kerst geldt: more is more! Versier daarom niet alleen je tafel, maar gebruik heel je eetkamer voor het ultieme kerstgevoel. Onmisbaar zijn sfeerlichtjes in de vorm van een (dimbare) hanglamp of kleine tafellampen die je op een dressoir of in de vensterbank plaatst. Zo heb je genoeg licht om het gezelschap en het heerlijke diner goed waar te nemen, en blijft het tegelijk heel knus. Stijl af met een aangename verrijking zoals prachtige kunstbloesemtakken in een mooie vaas.

Ontdek alle lampen

Leuke DIY-tip: ga op zoek naar mooie herfsttakken en bind deze, eventueel samen met een korte lichtsnoer, om een metalen draadring.

Comfortabel kerstdiner

Naast het feit dat het er allemaal prachtig uit moet zien, is ook het comfort tijdens het kerstdiner erg relevant. Nooit zit je langer aan tafel dan tijdens de feestdagen. Zorg daarom voor eetkamerstoelen met armleuningen in een donzige stof, zoals aaibaar rib. Extra zacht met een sierkussen in de rug.

Alle stoelen met arm

Een luxe toevoeging is een mooi laagpolig vloerkleed onder de eettafel. Dit kleed geeft meteen een warme touch en voelt ook nog eens prettig aan je blote voeten als je aanschuift voor het kerstontbijt een dag later. Voor de kids voeg je rondom vervolgens wat poefs toe. Zij vinden het lastig om lang stil te zitten en met deze poef als zitelement kunnen ze zich vrij bewegen. Zo kun jij aan tafel blijven en genieten van alle rijkdom die zich om je heen bevindt.

Ontdek onze poefs

Merry christmas

musthaves voor jouw kersttafel

Eetkamerstoel Binn

399,-
1-5 werkdagen in huis

Tafellamp Devant

85,-
1-5 werkdagen in huis

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren