• 30-10-2019
1592 verliefd op velvet header

Velvet, velours of fluweel: het komt allemaal op hetzelfde neer. De zachte stof die vroeger alleen door de rijken werd gedragen. Gelukkig is het deze dagen niet meer zo duur als vroeger en daar maken we natuurlijk gebruik van! Maar hoe pas je velvet nou toe in je eigen interieur en hoe zorg je ervoor dat het niet té wordt? Wij geven je zes tips om velvet helemaal te laten opgaan in jouw interieur!

1593 verliefd op velvet foto1

1. Velvet op het bed

De slaapkamer is natuurlijk een van de plaatsen in huis waar je een rustige, luxe sfeer naar voren wil laten komen. Velvet is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een velvet plaid of een kussen op bed. De musthave om de slaapkamer af te maken? Een velvet poef! Kies een subtiele kleur wanneer je liever niet hebt dat hij te veel opvalt, of maak een statement met een roze poef.


1594 verliefd op velvet foto 2

2. Zachte meubels té?

Echt niet. Wij vinden het juíst prachtig staan. Kijk bijvoorbeeld naar deze prachtige velvet bank: Zitbank Suite in het bordeauxrood. Als je kiest voor de juiste accessoires en aankleding kan zo’n bank een echte eyecatcher zijn. Style het geheel af met wat subtiele kussens en bloemen, zodat het geheel een plaatje is. Ga je liever voor een iets meer subtiele velvet look in de woonkamer? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de gordijnen of kleine accessoires in velvet toe te passen. 


1595 verliefd op velvet foto 3

3. Stoelendans

Ook aan de eettafel is velvet onmisbaar deze dagen! Het zorgt voor extra sfeer en zachtheid in de eetkamer. Gelukkig is velvet ook hier, op veel verschillende manieren toe te passen. Kies bijvoorbeeld voor velvet placemats of ga voor het complete plaatje en kies eetkamerstoelen uit in een velvet stof. Ga voor een eetkamerstoel in het grijs, zodat het geheel subtiel blijft. Ben jij meer van de échte eyecatchers? Ga dan voor stoelen in een spannende kleur en geef je eetkamer een extra dimensie! 


1596 verliefd op velvet foto 4

4. Velvet styling

Velvet is dus op enorm veel manieren toe te passen, maar hoe combineer je het en hoe zorg je voor een bepaalde stijl? Combineer het bijvoorbeeld met staal, voor een stoere look of kies voor koloniaal hout en maak het geheel klassiek. Is jouw interieur helemaal in retro/ vintage stijl en wil je toch gebruikmaken van velvet? Kies dan voor een subtielere kleur zoals beige of bruin en maak jouw ruimte 100% aaibaar. 


1598 verliefd op velvet foto 5.2

5. Velours op de vloer

Tot slot willen we natuurlijk zachte voeten. Niets is fijner dan een heerlijk zacht velvet kleed op de vloer. De stof is levendig en dat zorgt dus ook nog eens voor een extra dimensie op de vloer. Dit kan je natuurlijk zowel in de woonkamer, als in de slaapkamer toepassen. Kies voor matchende raamdecoratie en zorg dat het een rustig en mooi gestyled geheel wordt. 


Ben jij ook helemaal verliefd op velvet? Ontdek hieronder onze velvet favorieten!

6e gratis

Eetkamerstoel Rob

349,-
Mogelijk vanaf 279,-