• 12-12-2021
  • Eetkamer

Velvet eetkamerstoelen

Een belangrijke musthave voor een urenlang diner zijn eetstoelen van het hoogste comfort. Een stoel waarop oud én jong ultiem kan genieten. Een exemplaar met een zachte textuur – zoals het trendy velvet – voorzien van een hoge rug en prettige armleuningen is all you need. Het liefst op stevige poten, want op wieltjes willen de kids nog wel eens wegrollen. Die kids kun je trouwens ook op een kruk of poef neerzetten. Ze kunnen dan heel gemakkelijk zelf plaatsnemen en weer opstaan. Voorzie je meubilair wel van vlekbescherming. Dat is echt geen overbodige luxe. Vooral niet tijdens een uitgebreid diner, want dan wil er soms nog wel een rode wijn omvallen.

Ontdek alle velvet eetkamerstoelen

Ovale eettafel: iedereen kan aanschuiven

De meest geliefde tafel waar iedereen kan aanschuiven is by far de ovale eettafel met kruispoot. Deze tafel biedt aan heel je kerstgezelschap een plaats, want je kunt er helemaal rondom zitten. Ook omdat er geen tafelpoten in de weg staan. Voor een winterse setting, kies je een donkere tint voor je tafel. Diepdonkerbruin of intens zwart zijn hiervoor perfect. Combineer met een warm kleurenpalet en die decemberglorie floreert door je eetkamer.

Alle ovale eettafels

Minimalistische kerstdeco

Dit jaar is het de kerst van het minimalisme. Niet ieder hoekje hoeft versierd te worden, keep it simple. Kies liever voor één prominente plaats waar je alle magie verzameld, zoals de eettafel. Decoreer deze met een aantal chic gevormde kandelaars met daarin brandende twist kaarsen, die je heel makkelijk zelf kunt maken. Ga voor 4 tot 5 stuks en plaats deze steeds op 10 centimeter afstand. Zo blijft het luchtig en ingetogen. Drapeer vervolgens nog een parelketting en leg nonchalant parelmoer 3 tot 3 kerstornamenten op een satijnen tafelloper voor een sprookjesachtig gevoel. Extra feestelijk wordt je tafel met een mini kerstboom, dé rage van nu. En die dennentak versier je natuurlijk ook volgens de trends van 2021. Niet met alleen hier en daar een kerstbal, maar ook met schattige lintjes die je strikt. Zelf zo’n boom maken? Dat kan!

Bekijk onze woonaccessoires

DIY: maak je mini kerstboom

Dit heb je nodig:

Dennentak of andere mooie tak/pluim, vaas of pot, oase, mooie kerstballen, lintjes

Aan de slag:

1. Plaats een blok oase in je pot of vaas, zorg dat het geklemd zit tussen de randen of gebruik een druppel lijm.

2. Steek de tak/pluimen in het oase, je kunt zelf kiezen hoeveel en hoe hoog je de tak/pluimen wilt hebben.

3. Knip verschillende linten in verschillende maten om ze daarna in de pluimen te knopen. Een strik kan natuurlijk ook.

4. Hang de linten samen met enkele kerstballen in de tak. Je kunt er ook nog wat lichtjes in hangen.

Kerst in je woonkamer

Wil je nog meer kerst toevoegen in je huis? Check dan de blog waarin we vertellen hoe je je woonkamer kunt voorzien van een kerstupgrade. Zo zijn alle ingrediënten voor het beleven van magische momenten present. Gewoon bij jou thuis. Ga genieten, happy holidays!

Ontdek kerstinspiratie voor je woonkamer

Kerstmagie in jouw eetkamer

creëer je met deze interieuritems

-10%

Eettafel Mente - Ovaal

1.789,- 1.610,-
6e gratis

Eetkamerstoel Rob

349,-
Mogelijk vanaf 279,-

Hanglamp Devant

349,-
1-5 werkdagen in huis
Ontdek meer blogs

en laat je inspireren