• 03-06-2020
  • Woonkamer

De Casa Cook-look in a nutshell: natuurlijke materialen, warme invloeden, smaakvolle stijlen, botanische aspecten en a touch of vintage. Dit allemaal in de mix zorgt voor een stijlvol bohemian interieur dat nooit verveelt, en maximale rust brengt. Om deze minimalistische slow fashion-look in jouw ruimte te introduceren, heb je een aantal elementen nodig. Let’s start!

Houten accenten

Essentieel zijn houten accenten. Het liefst zo robuust en ruw mogelijk, oftewel: hout met een verleden. Inclusief een vleugje vintage. Denk aan een houten eettafel met opvallende nerven en een metalen onderstel, een boomstam als salon- of bijzettafel en een grof leren stoel met sterk houten frame. En voeg ook wat rotan en webbing toe. Dit zijn speelse materialen voor kasten en lampen die de Casa Cook-look een fijne twist geven.

Bekijk alle houten bijzettafels

Puur natuur

Warmte creëer je met subtiele aardetinten - zoals beigezand, olijfgroen en chocoladebruin- die je vervolgens combineert met het kenmerkende wit van deze look. Want wit creëert ruimte. En ruimte creëert rust. Wit is een perfecte keuze voor je vloer. Of voor je linnen gordijnen of bank. Voor de ultieme loungesfeer plaats je naast een houten tafel en een linnen bank ook in overvloed allerlei tropische (kunst)planten en pampas pluimen als significante musthaves. Want wie zich tussen waarachtig veel groen waant als in een botanische tuin, voelt vanzelf een innerlijke rust intreden. Kunstplanten zijn een goed alternatief voor als je geen groene vingers hebt.

Aaibaar geheel

Wie bewust waarneemt, wordt overvallen door een ultiem ontspannen gevoel. Niet alleen door je bohemian interieur te bekijken, maar ook door te voelen. Letterlijk. Met meubels en sierkussens in zachte stoffen is jouw huis niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar wordt het ook een aaibaar geheel. Bovendien zit een velvet eetkamerstoel ook heerlijk comfortabel.

Alle stoffen eetkamerstoelen

Magische goudglans

Voor een snufje magie heb je wat extra goudglans nodig. Want met een dosis warme weelde die perfect combineert met de rest van het interieur, is jouw living op en top bohemian chic.

Vind het goud

Casa cook in je slaapkamer

Ook je slaapkamer knapt op van een wonderschone botanische look. Al het moois dat deze wereld te bieden heeft, is een grote inspiratiebron en vangen wij voor je samen. Een juiste balans voor een sparkling start. Een hot topic is het materiaal voor je bed. Die is namelijk onbetwistbaar. Hiervoor kies je sterk en krachtig hout. En omdat het bed de slaapkamer domineert, ontstaat er met maar een paar extra elementen al snel een natuurrijke sfeer. Kies ook voor deze ruimte voor impressive eyecatchers. Een boomstam doet het goed als nachtkastje en ook hier zijn planten onmisbaar.

Ontdek alle houten bedden

Zachte tegenhanger

Om te voorkomen dat de slaapruimte te ruw aanvoelt, voeg je wat zachte materialen toe als fijne tegenhanger. Kies voor een aaibaar vloerkleed en fris beddengoed inclusief extra kussen. Hiervoor is het belangrijk om items te kiezen in kleuren en materialen van mother nature. Gebruik de aardse tinten ook in de rest van de ruimte, zoals op de muren en de vloer. Die geven je slaapkamer een warme gloed. Combineer vervolgens met sereen wit voor meer kalmte in de ruimte.

Alle vloerkleden

Fancy knipoog

Een leuke toevoeging is een funny twist in de slaapkamer. Pak dit vooral niet te groots aan, zodat de rust niet verloren gaat. Juist door het klein te houden, is de knipoog krachtiger. Dieren zijn niet meer uit ons interieur weg te denken. Een aapje in de vorm van een lamp is dan ook een welkom lichtpuntje in jouw botanische kamer.

Shop de Casa Cook-look

Alles voor een bohemian interieur

Vitrinekast metal

469,-
1-5 werkdagen in huis

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN