• 01-03-2022
  • Stijltips

Zo analyseer je de ruimte optimaal

Om de ruimte te analyseren, breng je een aantal zaken in kaart. Zoals de vorm, de afmetingen, de plaats van de ramen en de elektrische aansluitingen. Maar ook vaste elementen zoals ensuite deuren en een kachel of schouw. Tip: behoud zoveel mogelijk deze karakteristieke elementen, ze geven het huis een authentieke sfeer. En vind er oplossingen voor. Heb je bijvoorbeeld een serre, maar past je hoekbank er niet in? Zet je hoekbank dan naar voren en plaats er een sidetable achter zodat je serre op een mooie manier gevuld is.

Alle hoekbanken

Ga terug naar de basis en beoordeel je meubels

Vervolgens ga je terug naar de basis van je interieur. Dat betekent dat je alle accessoires uit huis haalt. Dus alle planten, kussens, sfeerlichtjes, noem maar op. Wat overblijft is zijn de meubels en die kun je nu goed beoordelen. Hoe zit de bank? Biedt de opbergkast nog genoeg ruimte? Als je alle meubels hebt gehad, plak je vervolgens een sticker waarop staat ‘weg’ of ‘houden’.

Ontdek alle opbergkasten

Wat is het woonprobleem?

De wens voor een nieuw interieur is er niet zomaar. Hij ontstaat meestal omdat er een woonprobleem is. Zoals: ik krijg het niet gezellig, ik heb teveel lege hoeken, het oogt altijd rommelig, ik mis kleur, ik heb geen plek voor het speelgoed van de kids, ik heb een lange, saaie wand, ik heb te weinig zitplekken of ik heb te weinig licht in huis. Wat is jouw woonprobleem?

Bepaal je woonwensen

Nu je woonprobleem vastgesteld is, mag je gaan dromen over je nieuwe interieur. Wat zijn je belangrijkste woonwensen? Voorbeelden hiervan zijn: meer rust, meer eenheid, meer kleur, meer sfeer en warmte, beter licht, meer opbergruimte, meer zitplekken, meer ruimte om te tafelen, een eigen werkplek, een hoekje voor me-time of meer stylingdetails zoals accessoires en authentieke elementen.

Alle accessoires

Creëer de ideale woonfantasie

De laatste stap in de analyse is het creëren van de ideale woonfantasie. Oftewel: hoe zie je jezelf leven in huis? En hoe wil je de verschillende ruimtes gebruiken? Wil je er ontbijten, sporten, relaxen, lezen of werken, bepaal dan wat hiervoor nodig is. Houd je van lang tafelen met vrienden, tel dan het aantal zitplaatsen. Bepaal dus de prioriteiten van jouw nieuwe interieur en houd daar rekening mee.

Bekijk alle eetkamerstoelen

Geef je interieur een nieuwe look

met deze eyecatching meubels

Bank Ragnar

1.999,-

Eettafel Mente - Ovaal

1.789,-
Mogelijk vanaf 1.689,-

Wil jij je interieur een make-over geven?

Wij nemen je mee naar een nieuw interieur in 5 makkelijke stappen.

Een nieuw interieur
Ontdek meer blogs

En laat je inspireren