• 10-09-2018
  • Woonkamer

Even in een andere wereld duiken met een goed boek. Verdiep je in een inspirerend tijdschrift of lees even lekker uitgebreid de krant. Wat is er nu fijner dan jezelf even helemaal terugtrekken in een comfortabele leeshoek. Zo sluit je jezelf helemaal op in je eigen wereld.  Een fijne fauteuil mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

Een fauteuil om heerlijk in weg te zakken

Onmisbaar in een knusse leeshoek is natuurlijk een heerlijke fauteuil waar je comfortabel een aantal uurtjes in kan vertoeven. Wist je dat het zitcomfort van een fauteuil net even wat beter is dan een bank? Doordat je lichaam aan 3 kanten ondersteund wordt kan je heerlijk zitten, en omdat je op zo’n eenzitter geen rekening hoeft te houden met anderen, kan je uitgebreid je meest comfortabele zithouding opzoeken. 

Tip: op zoek naar een fijne fauteuil? Wat dacht je van Fauteuil Garreth? Met zijn opvallende, aaibare stof is deze fauteuil een echte eyecatcher en geef je in 1 klap een enorme boost aan je interieur. Door de handige wieltjes onder de voorpoten is de stoel ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Fijn als je je even wilt ofzonderen, of de stoel  juist gezellig erbij wilt schuiven. 

Ga je helemaal voor het ultieme momentje voor jezelf? Kies dan voor een oorfauteuil, met de zachte kussens en opstaande randen bij je hoofd is het bijna onmogelijk om niet toe te geven aan een klein dutje. Wist je trouwens dat zo’n middagslaapje heel gezond is? Je bloeddruk daalt, je hebt minder stress, bent creatiever, hebt een beter geheugen en je kan je beter concentreren. Doe je ogen maar lekker even dicht. 

Bijzettafeltje binnen handbereik

Omdat je niet urenlang met je kopje thee in de hand blijft zitten, is een bijzettafel in de buurt van je fauteuil wel zo handig. Maak de leeshoek extra knus door het tafeltje te stylen met een mooie bos (kunst)bloemen, een groene plant of een mooi fotolijstje. Vergeet niet een tafellamp te plaatsen, zodat je ook in de avonduren lekker even in een goed boek kan duiken. 

Wil je het groter aanpakken? Denk dan eens aan een mooie salontafel of bijvoorbeeld een set van 2 of 3 tafeltjes. Zo kan je lekker afwisselen met verschillende opstellingen. 

Vloerkleed

Baken de leeshoek af met een mooi vloerkleed, zo creëer je een echt leeseiland. Bedenk goed of je een opvallend kleed of juist een neutraal kleed wilt dat helemaal opgaat in je interieur. Wanneer je kiest voor een neutrale variant, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleur die in dezelfde kleurgroep valt als de kleur van de fauteuil, bijvoorbeeld grijs. Zo straalt het geheel rust en kalmte uit. Even zonder al te veel prikkels jezelf afzonderen. Natuurlijke materialen zoals wol voegen sfeer en warmte toe, en stralen rust uit. Kies je liever voor een lekker opvallend vloerkleed? Kijk dan eerst naar de kleuren van je woning en stem alles goed met elkaar af. Dit doe je door bepaalde kleurtinten uit hetzelfde kleurenpalet van het vloerkleed te kiezen en deze tinten terug te laten komen in de sierkussens of bijvoorbeeld in je accessoires. Zo creëer je balans en samenhang, ook als je kiest voor een gewaagd kleurtje.

Sierkussens en plaids mogen eigenlijk sowieso niet ontbreken in je favoriete leeshoek. Want naast het accentueren van kleur in je interieur bieden zij comfort. Zie je jezelf al lekker wegkruipen onder een dekentje, met een lekker kopje thee of beker chocolademelk? 

De boekenplank

Natuurlijk kan een opbergplek voor je boeken niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een multifunctionele boekenkast die bestaat uit open vakken, afgewisseld met handige lades. Zo kan je naast je boeken ook andere zaken netjes uit het zicht opbergen.  Heb je niet genoeg ruimte voor een kast? Hang dan één of meerdere wandplanken op.  

Goossens

Fauteuil Lobby

Verkrijgbaar in diverse kleuren

 669,-
Goossens

Oorfauteuil Holmes

Beschikbaar in meerdere kleuren en maten

 679,-  499,-
Goossens

Fauteuil Edward

Fauteuil | stof | Blauw | Velvet petrol

 929,-  739,-
Goossens

Fauteuil Fay

Fauteuil | Jungle

 409,-
Goossens Excellent
 999,-  799,-
Goossens

Fauteuil Ashton in stof

Verkrijgbaar in diverse kleuren

 629,-  499,-