• 25-10-2019
  • Slaapkamer
1570 Header slaaphouding karakter

‘S nachts woelen en draaien tot je de juiste slaaphouding weer hebt gevonden: heerlijk op je zij, in de foetushouding, weggekropen onder de wol. Of lig je toch liever op je rug? Een slaaphouding zegt enorm veel over hoe je bent als persoon. Wij leggen je graag uit hoe dit precies zit én welke houding het beste is om je ruggengraat te trakteren op een goede nachtrust. 

1584 slaaphouding karakter foto 1

DE SEMI-FOETALE HOUDING

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, beginnen we bij de semi-foetale houding. De populairste slaaphouding, want bij meer dan 50% van de mensen is deze positie favoriet. Je ligt op je zij met je benen gedeeltelijk opgetrokken. Deze houding zorgt voor zowel warmte, als bescherming en voor beweeglijkheid. De balans tussen deze drie weerspiegelt je dagelijkse functioneren: je bent een zelfverzekerd persoon, sociaal, evenwichtig en op emotioneel gebied ben je enorm stabiel!


1585 slaaphouding karakter foto 2

DE WELBEKENDE FOETUS

De welbekende foetushouding is misschien wel de bekendste. Net alsof je je in de baarmoeder bevindt, krul je helemaal op naar binnen om jezelf te beschermen. Een ruwe bolster met een blanke pit, zou je kunnen zeggen. Je bent namelijk soms wat kordaat van buiten, maar enorm gevoelig en terughoudend vanbinnen. Deze slaaphouding zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de hersenen gaat en dat er betere bloedstromen ontstaat. 


1586 slaaphouding karakter foto 3

KONINKLIJK SLAPEN

Hoe sliep Doornroosje? Precies. Heel vredig en vooral heel koninklijk, op haar rug. Dit is de beste slaaphouding, omdat je hoofd, nek en wervelkolom een neutrale positie innemen tijdens de nachtrust. Echter slaapt maar 13% van de mensen op zijn/haar rug (terwijl je er ook nog eens minder snel rimpels van krijgt!). Hoor jij bij die 13%? Dan heb je een sterk karakter en ben je zeker van je zaak. Je accepteert wat het leven je brengt en staat open om te geven én om te nemen. 


1587 slaaphouding karakter foto 4

DE ZEESTER

Niet áltijd positief, maar vandaag wel. Je ligt op je rug, met je armen op het kussen. Dit betekent dat je een open houding hebt en je dus graag openstelt voor nieuwe uitdagingen. In de belangstelling staan is niet jouw ding, maar je luistert graag naar anderen en voor advies kunnen je vrienden altijd bij jou terecht. Ook bij de zeester-slaaphouding lig je op je rug, wat ervoor zorgt dat je minder snel rimpels en rugklachten krijgt. Pluspunt!


1588 slaaphouding karakter foto 5

DE VRIJE VAL

De buikslaper. Met je armen op het kussen en je hoofd zijwaarts probeer je continu in contact te blijven met je omgeving. Je houdt van gezelschap en je hebt graag de touwtjes in handen. Kritiek ontvangen is niet je sterkste punt, want ‘perfectionist’ is zowat je tweede naam. Het slapen op je buik heeft eigenlijk maar één voordeel: het is de ideale anti-snurk houding. Maar voor de rest van je lichaam heeft het niet veel goeds te bieden. De rug en wervelkolom kunnen moeilijk een rechte lijn vormen, waardoor je druk op je gewrichten en gespannen wervels krijgt.


1589 slaaphouding karakter foto 6

HET JUISTE MATRAS

Zorg dat je kiest voor een matras wat perfect bij jouw slaapvoorkeuren aansluit. Een goede nachtrust is namelijk essentieel om overdag goed te kunnen functioneren en je vrolijk, maar vooral fit te voelen. Houd bij de keuze van een matras altijd rekening met de volgende aspecten: slaaphouding, temperatuur, gewicht, lengte en eventuele lichamelijke klachten. Een matras kan er namelijk voor zorgen dat je lichamelijke klachten verminderen of zelfs weggaan. Vind je het lastig om de keuze helemaal zelf te maken? Onze slaapexperts helpen je graag verder! 


BEKIJK HIERONDER ONZE FAVORIETE BEDDEN!

Bedframe Industrial

489,-
1-5 werkdagen in huis