• 26-07-2022
  • Stijltips

Bovendien is zo’n vlaggenlijn ook nog eens super duurzaam. Je kunt er namelijk allerlei gebruikt textiel voor gebruiken: van oude kleding tot de gordijnen van je oma. Wel is het fijn als de stoffen zelf niet erg stug zijn, zodat ze subtieler ‘vallen’, maar het is geen must. Dus doe vooral wat je zelf leuk vindt. Wij gebruikten voor onze vlaggenlijn verschillende katoenen. Het dikkere katoen zorgt voor veel volume aan de lijn, terwijl het linnen de boel wat lucht geeft. En het geprinte accentstofje zorgt dat de slinger net wat meer opvalt dan anders.

How to make

Zo’n vlaggenlijn zelf maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Zorg dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt en laat de creativiteit maar borrelen. Ook een leuke bezigheid om samen met je kids te doen tijdens een druilerige zomermiddag.

Dit heb je nodig: stoffen en linten die je leuk vindt, (stoffen)schaar, lint of touw van minimaal 2,5e meter.

Knip de stofjes in lange repen, zodat je meerdere linten krijgt. Denk aan zo’n 35 tot 40 centimeter. De breedte kun je zelf bepalen, wij kozen zelf voor 5 cm. Vervolgens neem je een langer en breder lint of stoer touw van ongeveer 2,5 meter die dient als de basis van de vlaggenlijn. Vouw de smalle lintjes dubbel en leg ze onder het lint of touw. Vervolgens haal je de twee uiteindes over de lijn heen en onder de lus door. Zo komen de geknipte lintjes vast te zitten aan de lijn. Deze stap herhaal je steeds, tot je lijn helemaal gevuld is. Sidenote: het hoeft vooral niet perfect.

How to style: voor binnen én buiten

Wij zijn dol op de Wabi Sabi woontrend, en deze DIY duurzame vlaggenlijn past daar echt pérfect bij. Door het wit en de zandtonen blendt hij waanzinnig in het imperfecte interieur. En omdat het Wabi Sabi interieur gevuld is met items vervaardigd uit natuurlijke elementen - denk aan robuust houten salontafels en betonnen elementen - moesten uiteraard ook de stoffen zijn oorsprong kennen in de natuur, zoals geweven katoen.

Gebruik hem in je woonkamer als decoratie, of versier de kinderkamer ermee. Bijvoorbeeld boven het bed of aan de kast. Je zult zien, de boel wordt meteen een stuk knusser én je interieur wordt er persoonlijker door. Je kunt een korter lint boven de bank hangen. Heb je een langere lijn? Dan plaats je de vlaggenlijn van de ene hoek naar de andere hoek. Ook in de tuin, bijvoorbeeld van boom tot boom of onder je overkapping, krijgt je buitenplaats inclusief tuinset meteen sfeer door deze leuke linten. Paar kaarsen erbij en het is genieten tijdens de lange zomeravonden!

Ontdek het complete tuinassortiment

Fan van dit sfeertje in huis?

Dan vind je deze items ook vast waanzinnig

6e gratis

Eetkamerstoel Hjalmar

149,-
1-5 werkdagen in huis

Eettafel Sanoa

499,-
1-5 werkdagen in huis
Ontdek meer blogs

en laat je inspireren