• 06-11-2016
  • Accessoires
furnlover-header-accessoires

Waarschijnlijk ken je het gevoel wel dat je regelmatig je interieur wil veranderen. Helaas kan dit niet altijd op de manier die jij in gedachte hebt. Iedere keer een nieuw meubelstuk aanschaffen gaat misschien een beetje ver. Mijn tip: gebruik woonaccessoires! Hoe en wat? Ik vertel je meer!

Stiekem krijg ik altijd een lichte koopdrang wanneer ik allerlei leuke woonaccessoires zie. Juist omdat het niet altijd té veel hoeft te kosten. Win-win in mijn ogen. ;-) In mijn eerste blog voor Goossens wil ik je dus meer vertellen over - obviously - woonaccessoires! Welke accessoires moet je gewoon in huis hebben? En, vooral: wat zijn de huidige trends op het gebied van woonaccessoires? Wie weet heb jij na het lezen van deze blog weer inspiratie om je huidige interieur een nieuwe look te geven die bijvoorbeeld perfect aansluit bij een seizoen, kleurtrend of iets anders.  

furnlovers_2

Woonaccessoires voor de basis van je interieur

Er zijn een aantal woonaccessoires die tijdloos, en daardoor altijd handig, zijn. Neem bijvoorbeeld sierkussens. Als je bijvoorbeeld op je bank een aantal kussens hebt, kun je afwisselen met kleur. Ben je een kussen zat? Bewaar dan de kussenhoes! Misschien vind je het over een tijdje wel weer helemaal leuk. Sierkussens zijn dus een goed voorbeeld van woonaccessoires die je eigenlijk altijd wel goed kunt gebruiken: op de bank, een fauteuil, eventueel op je bed. Maak het zoals jij dat wilt! 

bank_season1
bed_infinity1

Trends in woonaccessoires

Tegenwoordig kom je overal inspiratie tegen. Ik kom zelf dagelijks in aanraking met de nieuwste trends op het gebied van interieur. En, er is echt ontzettend veel… Wat het alleen maar moeilijker maakt, want er zijn zoveel leuke dingen! De trends die je op dit moment veel voorbij ziet komen zijn skulls, het gebruik van botanische elementen en wollen plaids… 


furnlovers_blog

Skulls

Het klinkt misschien eng of gek, maar dat valt best mee. Mocht je een écht schedel geen fijn idee vinden, dan zijn er ook kunst varianten te verkrijgen. Skulls zijn helemaal in en het staat ontzettend leuk! Ze hebben een stoere uitstraling en geven een ruige twist aan je interieur. Buiten het materiaalsoort zijn er ook verschillen in vorm, bijvoorbeeld op een standaard of een schedel die je kunt ophangen aan de muur

Botanisch

Bij de botanische trend hoort een rustige basiskleur, waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van groene woonaccessoires. Daar horen planten natuurlijk ook bij! Maar denk bijvoorbeeld ook aan een leuk fluffy plaid

Wol, wol en nog eens wol! 

Het is erg geliefd en al helemaal nu het weer een stuk kouder is (en wordt). Lekker ‘s avonds onder een dekentje, heerlijk! Maar het staat ook nog eens leuk! Heb je bijvoorbeeld een fauteuil of andere stoel? Leg er dan een leuk kleedje in. Tegenwoordig zie je ook vaak voorbij komen dat er bijvoorbeeld een leuke rotan stoel wordt gebruikt in combinatie met een wollen deken. Dit past ook erg goed bij deze trend. Ik zie het al helemaal voor me!  


furnlovers_1

Exotisch interieur

Als je mijn favorieten ziet, dan is er een duidelijke lijn te zien: een exotische twist met een knipoog naar de botanische trend. Veel natuurlijke materialen, kleuren en robuuste vormen. Daarmee kun je mooie combinaties maken. Wat je bij een exotische stijl zou kunnen combineren zijn donkere kleuren, zoals bruintinten, rood en oranje. Deze kleuren zie je bijvoorbeeld in het kussen terug.

Ben je op vakantie in het buitenland en heb je een mooi souvenirtje gekocht/gekregen? Dan kan deze ook (vaak) erg goed gecombineerd worden om de exotische uitstraling te creëren! Hierdoor geef je jouw interieur ook een persoonlijke look en hebben spullen in je huis echt een verhaal! 

 Benieuwd naar Mariëlle? Lees alles over haar en haar liefde voor interieur en lifestyle in haar voorstelblog.