• 26-04-2019
  • Woonkamer
1347-5-musthaves-industrieel-interieur-header.1

Een industriële look in huis blijft immens populair. En met maar 5 musthaves kun je deze stoere woonstijl heel eenvoudig zelf in jouw woning realiseren. Want voor een industriële omgeving  hoef je heus niet in een gerestylede fabriek te wonen. Ontdek hoe jij jouw woon- en eetkamer omtovert tot een industriële ruimte waarin meubels en woonaccessoires bestaande uit ruige elementen domineren. 

1348-5-musthaves-industrieel-interieur-header.2
1349-5-musthaves-industrieel-interieur-header.3

1. Industrieel wonen: een robuust houten tafel

 De eettafel is het middelpunt in jouw eetkamer. Kies er daarom voor om juist zo met zo’n eyecatcher een stoere look in huis te creëren. Boomstamtafels lenen zich hier perfect voor. Een tafel met een gewelfd blad van robuust hout is namelijk een ware musthave voor een re-used look. Alle nerven en noesten zijn nog zichtbaar en precies die zorgen voor een geleefd karakter. Het design van deze industriële tafel wordt ruiger door de combinatie met een zwart metalen kruispoot. Deze ruwe materialen versterken elkaar: letterlijk én figuurlijk. Schuif vervolgens leren eetkamerstoelen aan tafel en je eetkamer hult zich in industriële sferen. 

Naast de eettafel zijn er nog meerdere tafeltjes in huis te vinden, zoals de salontafel en diverse bijzettafeltjes. Ook voor deze tafels geldt: kies een variant die de combinatie van onbewerkt hout en zwart metaal toont. 


1350-5-musthaves-industrieel-interieur-header.4

2. Industriële kast voor een stoere look 

In een industrieel interieur wisselen aardetinten en donkere kleuren elkaar af. Naast wit, taupe en allerlei grijstonen – die je vooral gebruikt voor muren, betonnen vloeren en strakke plafonds – is zwart niet weg te denken. Deze kleur is erg geschikt voor een open kast. Door de open vakken, is het zwart niet té aanwezig in je interieur, maar voegt hij wel dat ruige accent toe aan de ruimte. In de vakken zelf kun je vervolgens stoere accessoires plaatsen. Denk aan grote vazen en planten. 

Als je liever niet al je spullen laat zien, maar de kast vooral gebruikt als opbergkast, dan kun je kiezen voor een industriële kast met deurtjes. 

Wil je weten welke industriële kasten wij als favoriet bestempelen? Ontdek dan onze top 3 industriële kasten.  


1351-5-musthaves-industrieel-interieur-header.5

3. Onmisbaar: een leren zitmeubel

In een industrieel interieur domineren ruige materialen. Naast het onbewerkt hout en metalen elementen, is ook leer een materiaal dat niet in een industrieel interieur mag ontbreken. Leren zitmeubelen zoals leren banken  en fauteuils  zijn een must. Kies een wat grovere leersoort, zoals vol-anilineleer. Dit leer wordt niet gecorrigeerd en hierdoor zijn alle natuurlijke kenmerken nog zichtbaar. Ook vertoont dit leer gebruikerssporen en die maken de look van je zitmeubel nog vuriger. We like! 

1352-5-musthaves-industrieel-interieur-header.6

4. Industriële lamp voor finishing touch

Licht in huis is erg belangrijk voor een positieve vibe. Daarom kun je nooit genoeg lichtpunten hebben. Hoe meer industriële lampen  je toevoegt aan je interieur, hoe meer sfeer er ontstaat. Boven de eettafel bevestig je een industriële hanglamp die bestaat uit zwart metaal. Meer catchy dan de hanglamp is een industriële vloerlamp. Bovendien heeft deze als voordeel dat je hem overal kunt plaatsen: in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer, hal… 

Met deze 5 favoriete industriële lampen in je huis ben je verzekerd van een industriële look én een warme sfeer. Dat is pas heerlijk wonen. 


1353-5-musthaves-industrieel-interieur-header.6

5. Afstylen met grote woonaccessoires 

De industriële woonstijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van grote objecten. Dit geldt ook voor de woonaccessoires. In plaats van kleine creaties staan flinke eyecatchers beter in een industrieel interieur. Onze  favoriet: een groot schilderij. Hiermee kun je echt een area-statement maken. Plaats hem naast een stoere vitrinekast, op een dressoir of hang hem aan de muur boven je loungebank. Door te kiezen voor een zwart-wit afbeelding, voeg je op een stijlvolle manier een sprankje vintage toe.  

1354-5-musthaves-industrieel-interieur-header.7

Meer industriële wooninspiratie en meubels

Kun je geen genoeg krijgen van de industriële look? In deze blog lees je hoe je ook je slaapkamer omtovert in een stoer domein. 

Salontafel Jelle XL

249,-
1-5 werkdagen in huis
-10%

Hoekbank Jonas

1.699,- 1.529,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.469,-
6e gratis

Eetkamerstoel Steven

249,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 219,-
6e gratis

Eetkamerstoel Mida

259,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 239,-

Vitrinekast metal

469,-
1-5 werkdagen in huis