• 31-05-2022
  • Tuin

De tuin van...

Mark en Nicole in Italië

Nog voordat de twee elkaar leerden kennen, verloren ze ieder los van elkaar al hun hart aan Italië. Eenmaal samen nam niet alleen de liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor dit zonnige land toe. Daarom kochten Nicole en Mark in 2019 een oude trullo inclusief 10.000 m2 tuin, die zij inmiddels fantastisch hebben opgeknapt. Neem een kijkje in de tuin van Trullo Punto Zero, oftewel, het meest mooie plekje in Puglia volgens Mark en Nicole.

Een mediterrane buitenplaats in de hak van de laars

Wie zijn koffers pakt en afreist naar het zonnige Italië, leeft er natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Een ontbijtje met wijds uitzicht, een duik in het frisse water, een flink potje relaxen tijdens aangename temperaturen en genieten van slow dining tijdens de zonsondergang. De twee Italiëliefhebbers houden er ook van, en hebben de buitenplaats precies op deze wensen ingericht. Nicole vertelt: “De tuin is echt fantastisch. We hebben 100 oude olijfbomen, die we zelf oogsten en waarvan olijfolie wordt gemaakt. Maar je vindt er ook citrus-, vijgen- en sinaasappelbomen. Goed voor een fantastisch en bovendien rustgevend uitzicht vanaf de buitenplaats bij de Trullo.” Het resultaat mag er zijn: een waanzinnige buitenkeuken mét overdekt terras onder de pergola, een spot om te relaxen op het overweldigende loungebed, een fantastisch nieuw zwembad en nog een terras inclusief buitengrill én pizza-oven. Alles in mediterrane sferen. “We wilden een plek creëren voor onszelf én onze gasten waarin alles klopt. Van stijl tot het aantal relaxmomenten.” Het complete plaatje is sprookjesachtig mooi.

Onderhoudsvriendelijke meubels

Goossens speelde een grote rol bij de totstandkoming van de buitenplaats, want de meeste meubels kochten zij daar. “Ik houd van de Goossens-collectie, en wist dan ook dat ik in een van de inspiration stores wilde rondkijken voor items voor op de terrassen.” Voor het niet overdekte terras, koos Nicole voor onderhoudsvriendelijke items die ook nog eens een knap uiterlijk hebben. De ronde tafel maakt de boel meteen knus en de rond gevormde grijze kuipstoeltjes maken het tafereel kloppend. Bovendien zijn die laatste heel licht, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Een grote pré. “Voor het overdekte terras onder de pergola – een heerlijke plek om de dag te beginnen in de schaduw – kozen we voor een grote houten tafel met houten stoelen. De ronde vorm vond ik zo speels in combinatie met de gevlochten zit. Precies wat het terras nodig had. Een fijn plekje voor een uitgebreid ontbijt, toch?”

Ook zo’n tuin creëren?

Wil je ook zo’n tuin als Nicole en Mark? Daarvoor hoef je echt niet per se een trullohuisje in Italië te hebben. Ook jouw terras verander je met de juiste tuinmeubels in een waanzinnige ‘vakantiewaardige’ plek. Denk aan natuurlijke materialen, lichte elementen en een combinatie van ronde vormen en rechte lijnen. Met hier en daar een heel lichtblauw kleuraccent.

Shop in de stijl van Nicole en Mark

#Goossens

HAPPY CUSTOMERS DELEN HUN GOOSSENS INTERIEUR

Nog niet uitgekeken?

BEKIJK MEER BINNENKIJKEN BIJ

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina