• 07-03-2016
  • Landelijk
renm-01-11214

Een karakteristiek grachtenpand

Binnenkijken bij Rob en Saskia Het was een droom die uitkwam voor Saskia. Al sinds haar studententijd droomde ze van wonen aan de Utrechtse Oudegracht. Nog voordat ze de sleutel kregen, was het moodboard op Pinterest al gevuld. Het idee: aparte hoekjes en een gezellige eettafel. Zo gezegd, zo gedaan.

Online inspiratie

Anno 2016 laat je je eerst inspireren voordat je je huis (opnieuw) inricht. Bij Saskia is het niet anders. ´Het werd een lichtelijke verslaving, dat Pinterest. Maar ik kon gewoon niet stoppen om ideeën op te doen voor ons nieuwe huis. Behalve dat ik allerlei leuke woonborden van vrienden en bekenden in de gaten hield, volgde ik ook de borden van Goossens zelf. Sterker nog: ik heb sommige foto’s precies hetzelfde in huis staan.´

renm-02-11214
renm-03-11214

Offline winkelen

Met Saskia’s moodboards op zak ging het stel vervolgens op pad. Rob: ‘Saskia had alles qua look al helemaal uitgezocht. Ik mocht helpen bij de ‘feel’. Comfort vind ik heel belangrijk. Als een bank niet lekker zit, dan voelt het alsof ik op visite ben bij mijn schoonouders. Daar wil ik na een half uurtje ook altijd weg.’

Verrassend hoekje

In een karakteristiek grachtenpand is het dankzij de verschillende ruimtes niet zo moeilijk om gezellige hoekjes te maken. Saskia: ‘Rob had zijn eigen project: een mannenhoek in het verlengde van de eetkamer. Ik gun hem een stukje testosteron in ons gezellige stulpje.’ Hoewel het door de donkere uitstraling best gewaagd is, past het perfect in het totaalplaatje. Rob: ‘Ik vind Chesterfieldbanken stoer. Over die stoel was dus geen discussie mogelijk. Het behang maakt het plaatje compleet. Ik krijg er een jaren 20 gevoel van. Mooie tijd leek me dat.’

renm-04-11215
renm-05-11218

Zo trots als een pauw

Het grootste deel van de moodboards wordt enkele weken later op de Oudegracht bezorgd. Saskia: ‘Het uitpakken was een feestje. Het voelde een beetje alsof ik jarig was. De bezorgers van Goossens moesten een beetje lachen om mijn enthousiasme. Toen alles op z’n plek stond waren we echt een beetje trots.’ Rob: ‘We zijn echt blij met het eindresultaat. Lang leve Pinterest!’

Bekijk ook...