• 03-11-2017
  • Stijlvol Landelijk
8171466-08-portret_bart_en_nienke

8171469-01-huis_bart_en_nienke

In een karakteristieke oude boerderij van 327 m2 op het Veghelse platteland wonen Bart en Nienke nu anderhalf jaar samen. “Deze woning was een buitenkans, dat deze super uniek is beseffen wij nog steeds iedere dag. We vielen voor het robuuste, landelijke karakter van de boerderij. En na een kleine verbouwing – we hebben onder andere de houten balken gezandstraald en meer lichtinval gecreëerd – is het helemaal een paleisje. Het past perfect bij onze landelijke woonstijl met natuurlijke invloeden.”

Tegen een stootje

Hoewel Bart zich er meteen heel erg thuis voelde, was het voor Nienke even wennen. Na zeven jaar gewoond te hebben in Utrecht en Den Bosch verruilde ze het drukke stadsleven voor de polder van Veghel. Inmiddels wil ze niet meer anders. “Dit huis kwam op ons pad en zeg zelf, hier zeg je toch geen ‘nee’ tegen.” Toen het koopcontract was ondertekend, begon de zoektocht naar mooie meubels. “We wilden duurzame, kwalitatieve meubels in een landelijke stijl die passen bij de boerderij.  Plus een heerlijke bank waarin we neer kunnen ploffen na een lange werkdag, ideaal voor een avondje Netflix. Ook belangrijk: de tafels, bank en stoelen moeten tegen een stootje kunnen – we zijn niet heel voorzichtig -  én makkelijk schoon te maken zijn. Hond Muck loopt namelijk ook rond in huis en ja, die nestelt zich ook wel eens op die fijne hoekbank of stoel. En geef hem eens ongelijk! Bang voor vlekken zijn we niet . We hebben er bewust voor gekozen om onze meubels in te laten sprayen met een vlekbescherming die vijf jaar garantie biedt op eventuele vlekken.”

Heerlijk vertoeven 

 “Onze meubels sluiten perfect aan bij onze wensen. De lichtgrijze stoffen bank zit trouwens nóg lekkerder dan gedacht. Nu de temperatuur buiten daalt, gaat de open haard binnen weer aan. Het is dan heerlijk toeven op deze hocker voor het knisperende vuur.”


Goede match

“De houten wand- en bijzettafels passen supergoed bij de houten balken. De tafeltjes zijn ideaal om je kop thee op neer te zetten. Of de hele theepot: Nienke drinkt liters thee per dag! Door veel planten in rieten baskets te plaatsen, halen we de natuur in huis. Hoe meer groen, hoe beter”, vertelt Bart. Vitrinekast Roel is de perfecte etalage voor hun mooie spulletjes. Nienke: “Een souvenir uit een vakantieland, vaasjes die we hebben gekocht op een rommelmarkt en ook persoonlijke foto’s hebben een plekje gekregen in de kast.” Door al deze kleine prullaria te verzamelen in een kast, of op een salontafel, creëer je ondanks de vele items rust in je woning. 

Persoonlijk tintje

Wat opvalt in huis zijn de schaatsen die aan de muur hangen. Bart: “Het is een erfstuk, ze zijn van mijn overgrootvader geweest. Door de toevoeging van deze schaatsen aan ons interieur krijgt de woonkamer meteen een persoonlijk tintje.”

Favoriete plek

Favoriete plek in huis is de serre. Deze is ingericht met een grote eettafel waaraan zes stoffen fauteuils in lichte tinten staan geschoven. “Dit is onze meest geliefde plek. Het licht, het uitzicht op de tuin... Iedere avond schuiven hier aan voor het diner. Dat is echt ons momentje van de dag.”

Woontip

Woontip van Bart en Nienke: Haal de natuur in huis! Voeg hier en daar een plant toe aan je interieur en geniet ook in de herfst van een groene omgeving. 

Licht in de slaapkamer

Hoewel er genoeg ruimte is in huis, is de slaapkamer ten opzichte van de rest van de woning best klein. Nienke: “Ik vond de slaapkamer op de begane grond te donker, dus hebben we de slaapkamer naar boven verplaatst. Als we nu wakker worden zien we de zon opkomen. Heerlijk!”