• 29-10-2018
  • Stijltips

Krijg jij visite over de vloer, maar is jouw huis nog niet spik en span? Breng je huis op orde met de opruimtips van Marie Kondo. Die helpen je om snel en efficiënt je hele huis op te ruimen en beter te organiseren. Maar eigenlijk is haar achterliggende boodschap nog veel interessanter. Ze beschrijft namelijk de consumptiemaatschappij waarin we leven, waarbij we van alles kopen en bewaren maar hier vervolgens eigenlijk niet meer naar om kijken. Hierdoor weten we eigenlijk helemaal niet meer wat we eigenlijk allemaal hebben, en daarmee waarderen we onze spullen ook niet. Zonde toch? De tegenhanger van deze consumptiedrang is het toverwoord van 2018 en blijft ook in 2019 populair: ontspullen! Doe je mee? 

1144 opruimen

Spullen maken blij, of toch niet? 

Door eens kritisch door je huis heen te gaan, kom je er al snel achter dat een hoop spullen maar ergens in een hoekje staan te verstoffen. Door je af te vragen ‘Does it sparkle joy?’ (Vrij vertaald: ‘Geeft dit mij een blij gevoel?’) bepaal je of een item mag blijven of niet. Is het antwoord 'nee'? Dan is Marie Kondo heel resoluut: weg ermee! Natuurlijk hoeven al die spullen niet meteen de prullenbak in. Je kan er ook een ander mee blij maken. Verkoop het voor een zacht prijsje op de jaarlijkse braderie of breng de spullen naar een kringloopwinkel. 

1141 opruimen

Opgeruimde kasten en lades

Dacht je dat je als een opgeruimd mens door het leven gaat door al je rommeltjes in lades en kasten te verstoppen? Helaas, ook achter gesloten deuren moeten je spullen netjes georganiseerd zijn. Graaien in een lade is er straks niet meer bij, volgens de KonMari methode heeft alles een vaste plek en door je lades en opbergplanken op te delen met dividers, of door gewoon gebruik te maken van meerdere opbergbakken heb je altijd alles netjes op orde.. Wist je dat je in verschillende kasten vaak precies dezelfde spullen kwijt kan? Kwestie van slim indelen, hier lees je er meer over.  

Goede zorgen

Dat Marie Kondo betrokken is bij het milieu moge duidelijk zijn. De (dierbare) spullen die je wilt behouden verdienen aandacht en onderhoud. Want hoe beter je met je spullen omgaat, hoe langer ze meegaan, waarbij ze jou dus ook langer een gelukkig gevoel geven! Voel je een onderhoudsbeurt aankomen voor je meubels? Bekijk onze onderhoudsmiddelen

1105 top 2000

Dierbare spullen

We geven het meteen toe: wat betreft ontspullen is Marie Kondo onverbiddelijk. Als je het echt goed doet, blijft er volgens haar ongeveer een derde over van je huisraad. Maar het resultaat is dat je jezelf na het opvolgen van haar adviezen compleet omringt door spullen die je echt dierbaar zijn. Wil je weten hoe je je mooiste woonaccessoires een mooi podium geeft? Lees hier dan verder. 

Met een slimme aanpak krijg je 3x een dosis goed gevoel binnen: je hebt een ander blij gemaakt met mooie spullen, je leeft in een opgeruimd huis (met een opgeruimde geest) én je hebt alleen nog maar meubels, woonaccessoires en kledingstukken die je stuk voor stuk blij maken. Wat wil je nog meer? 

Opbergkast Roots 2 deuren

1.319,-
Mogelijk vanaf 1.199,-