• Door: Melanie
  • 22-07-2016
  • Woonkamer
cindy-woonexpert

Vind jij dat ook lastig; een balans vinden tussen een mooi ingerichte woonkamer en speelruimte voor de kinderen? Gelukkig zijn er voldoende oplossingen waarin beiden te combineren zijn. 

blog-image-tipi-tent

Slimme speelhoeken

We merken vaak dat mensen snel geneigd zijn om de woonruimte op te delen; "Dit wordt de zithoek, hier komt de speelruimte." Het gevaar van aparte zones creëren is dat het nooit een geheel wordt en dat de ruimte een rommelige look krijgt door allerlei verschillende elementen in één ruimte te combineren. In RTL Woonmagazine hebben we een sfeervolle speelhoek gecreëerd op een verrassende plek, namelijk onder de trap. Vaak is dit een nutteloze ruimte, maar met deze creatieve oplossing is veel ruimte bespaard gebleven. Door de moderne look van de trapkast past het prima in het interieur. Voor de kids is dit het ideale hoek om zich even terug te trekken. 


blog-image-bank-trappenhoekje

Iedereen in z’n element

Het regent buiten, het is woensdagmiddag en de kids zijn lekker thuis. Zoals altijd heeft mama 1001 dingen te doen. Natuurlijk moeten de kids zich ondertussen lekker kunnen vermaken. Het huis gaat op zijn kop, alle ruimte is nodig om goed te kunnen dansen en swingen op de nieuwe DVD van K3. Hoe heerlijk zou het zijn als de woonkamer voorzien is van elementenbank Remco? Alles eenvoudig aan kant met een andere indeling. Na het avondeten schuiven we de bank weer lekker bij elkaar tot een grote hoekopstelling. Gezellig en relaxed een filmpje kijken met het hele gezin.


Speelgoedkist met een twist

Volgens mij herkennen we het allemaal; als de kids eenmaal aan het spelen zijn dan moet al het speelgoed daarbij aan te pas komen. Binnen no-time staat alles op zijn kop! Niet erg, want dit bergen we later wel weer op. Helaas zit de opbergkast al vol, opbergruimte heb je namelijk nooit genoeg. Wanneer de woonkamer zich niet leent om nog zo'n grote opbergkast bij te plaatsen, moet je creatief gaan denken. Een goede tip zou zijn om voor een eetkamerbank met opbergruimte te gaan. Buiten het feit dat het een super gezellige setting is wanneer het hele gezin aan tafel zit, is het ook wat extra onopvallende bergruimte. Gezien de opbergbank niet al te hoog is, is dit gelijk een reden om de kinderen zelf te leren hun speelgoed weer op te ruimen. 


Benieuwd naar andere tips van woonexpert Cindy? Laat je inspireren door Een stoere woon- en werkplek of Tips voor luxe wonen .

Bekijk ook..