• 11-03-2020
  • Gemixte woonstijlen

BINNENKIJKEN BIJ

BARRY & MAAYKE

In het prachtige Veghel, op 15 minuten van het hoofdkantoor van Goossens Wonen en Slapen, wonen Barry (40), Maayke (34), Lucas (5) & Vince (4) in een historische landelijke woning. Barry & Maayke trokken hier in na hun feestelijke trouwdag in 2013. Vanaf dat moment genieten ze volop van deze woning en het prachtige weidse uitzicht van het polderlandschap.

Hoe Barry en Maayke elkaar leerden kennen? ‘Via onze ouders’ werd er met een glimlach in koor gezegd. De moeder van Barry, Corry, was 25 jaar in dienst bij Goossens Wonen en Slapen. Natuurlijk was zoon Barry aanwezig op het jubileumfeest, maar ook Maayke, vanuit het bedrijf. De vonk sloeg bij Maayke niet meteen over, maar Barry liet er geen gras over groeien en regelde via zijn moeder het nummer van Maayke. De aanhouder wint, en kijk waar ze nu staan, een prachtig gezin van vier in het mooie Veghel!

DERDE GENERATIE

Maayke is de derde generatie van de familie Goossens die in deze prachtige oude boerderij is ingetrokken. Na haar opa en oma en later haar oom was het aan haar om van dit prachtige huis, haar thuis van te maken. ‘Het is fijn om je thuis te maken van een huis waar je als klein kind al veel tijd hebt doorgebracht’, vertelt Maayke. Samen met haar oma Mientje Goossens haalt Maayke nog vaak herinneringen op, bijvoorbeeld hoe ze hier samen sinterklaas vierden. Wat Maayke het meest bijzonder vindt is dat haar zoons het liefst samen in het hooi spelen, net zoals haar vader vroeger deed.

Perfectie tot in de details

Liefde voor interieur is bij Maayke met de paplepel ingegoten. Het inrichten van een woning voelt voor Maayke dan ook als een tweede natuur. Zo zijn veel meubels door haar zelf ontworpen en in de collectie van Goossens terug te vinden. De luxe boxspring Elite, hier in de uitvoering 'Forza Smoke' is daar een voorbeeld van. We vroegen Maayke wat ze anderen zou willen meegeven op het gebied van interieur. ‘Ik vind de details in een woning erg belangrijk’, vertelt Maayke. ‘Dit kunnen de juiste accessoires zijn, maar ook de samenhang qua meubels en kleurcombinaties’. Ook geeft ze aan de samenhang tussen buiten en binnen belangrijk te vinden. ‘Wanneer het interieur in balans is met betrekking tot de binnen- en buitenkant geeft dit het huis en het interieur extra karakter’, aldus Maayke.

Last but not least vindt Maayke het belangrijk om je wensen als uitgangspunt te gebruiken bij het samenstellen van je interieur. Zo waren de uitgangspunten van Barry en Maayke; persoonlijk, praktisch en sfeervol. ‘We wilde het interieur graag praktisch houden in verband met de kinderen. Daarom hebben we verschillende opbergmogelijkheden gecreëerd zodat zij hun speelgoed na het spelen op kunnen ruimen. Daarnaast houd ik van sfeer, daarom zijn er overal kaarsen terug te vinden. Het geeft me een warm en huiselijk gevoel en dat vind ik fijn.’

'Het persoonlijke tintje hebben we op alle mogelijke manieren doorgevoerd. Natuurlijk zijn de kunstwerken heel persoonlijk omdat ze bij ons bepaalde herinneringen of een gevoel oproept, maar ook achter de inrichting van de kinderkamers schuilt een persoonlijk verhaal. Zo heeft de kamer van Vince een Afrika thema, naar aanleiding van een onvergetelijke vakantie tussen de grote, wilde dieren, vertelt Maayke enthousiast.

SHOP DE STIJL

Essenza

Sierkussen Fleur

50 x 50 cm | Golden yellow

 34,95
Essenza
 139,95
Goossens

Bijzettafel Rody

Rond 60 cm, 50 cm hoog | metaal |...

 169,-  152,-
10% KORTING
Op voorraad
Goossens Excellent

Eetkamerstoel Leogang

leer | Cognac (buffalo)

 459,-
Goossens

Dressoir Barcelona

4 deuren | Eiken zwart gelakt

 899,-
NIEUW
Goossens Excellent

Eettafel Nivalis

Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten

 1.199,-
NIEUW
Dutchbone

Kandelaar Gem

Agaat steen green

 39,90
Essenza

Sierkussen Furry

50 x 50 cm | Pine green

 29,95

Maayke staat nu, samen met broer Bart als de derde generatie bij Goossens Wonen en Slapen aan het roer en zij koestert het gedachtegoed van haar grootouders enorm. ‘Mijn grootouders, Bert en Mientje, waren in die tijd de eerste ondernemers die naar het buitenland gingen om inkopen te doen’, vertelt Maayke. ‘In die tijd was dit heel ongewoon, maar het waren ondernemers in hart en nieren en zij keken dan ook over de grens en dat bewonder ik enorm.’ Daarnaast was bij Bert en Mientje vanaf moment één het creëren van sfeer erg belangrijk. Dit hebben René en Margareth, de ouders van Bart en Maayke, ook altijd hoog in het vaandel gezet en tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een van de belangrijkste standpunten binnen het bedrijf. ‘Het is bijzonder dat het speerpunt van mijn grootouders na drie generaties lang nog steeds zo centraal staat binnen het bedrijf’, zegt Maayke trots.

Wanneer we vragen naar Maayke’s favoriete plek in het huis vindt ze dit moeilijk kiezen. ‘De bank is een fijne plek om samen met Barry en de kids lekker te liggen en tot rust te komen. Barry kijkt dan televisie en ik duik na het werk in mijn interieurtijdschriften, mijn werk is immers ook mijn passie!’, vertelt Maayke. Ze hebben bewust gekozen voor een aantal hockers, zo kan iedereen lekker languit op de bank liggen en kan je gemakkelijk een hocker als extra zitplek inzetten bij bezoek. Ook kan je zo de opstelling nog eens anders neerzetten. Daarnaast vindt ze het ook erg fijn om in het gezelschap van dierbaren te genieten aan de grote ronde tafel. Ze kunnen daar urenlang kletsen, borrelen, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken. ‘Een ronde tafel is heel praktisch, de tafel staat op een centrale plek en nu kan je er aan alle kanten gemakkelijk langs lopen, daarnaast schuif je er gemakkelijk wat extra stoelen aan!’, aldus Maayke.

NOG NIET UITGEKEKEN?

KIES JE CATEGORIE OF ONTDEK ALLE INSPIRATIE

NAAR DE HOOFDPAGINAPSST...

GRATIS MAGAZINE?

Opzoek naar nog meer inspiratie? Ons lifestyle magazine staat bomvol woon- én slaapinspiratie. Bestel 'm nu gratis!

bestel gratis

ÉCHT ADVIES

ADVIES DAT ÉCHT AANSLUIT BIJ JOUW WOONWENSEN

alles in advies