• Door: Cindy
  • 24-05-2016
20160524---cindy-ver-82902

Een stoere woon- en werkplek

In aflevering 6 van RTL Woonmagazine zagen wij Andrea en Just. Zij vonden het lastig om hun uiteenlopende smaken tot één geheel te brengen in de woning. Just gaat voor modern, terwijl Andrea van stoere, pure materialen houdt die een verhaal met zich meebrengen. Daarnaast was er de wens om werken en wonen te combineren. Andrea is namelijk professioneel kok en werkt altijd vanuit huis. Haar man Just probeert in al het kookgeweld nog een rustig plekje voor zichzelf en de kids te vinden. In het eindresultaat zagen we dat alle wensen prima verwerkt konden worden in een modern - industrieel ontwerp, het resultaat was verbluffend! Onze woonexpert Cindy geeft tips.

stoere_woon_werkplek_8
stoere_woon_werkplek_5

Tip 1 - De kracht van metaal en hout

Het meest kenmerkende materiaal in een industrieel interieur is zonder twijfel metaal. Metaal is stevig en stoer. Je kunt zelf bepalen hoeveel metaal je toe wilt voegen aan de ruimte. Ik adviseer om dit vooral te combineren met warme materialen. Een industriële inrichting heeft namelijk snel de neiging om kilheid uit te stralen. In de uitzending zie je hoe je de perfecte industriële tafel creëert. De eettafel Robuust biedt vele mogelijkheden als het gaat om het blad of de metalen poot. Wij kozen voor het interieur van Andrea en Just voor een rustiek eiken blad in combinatie met een zwart metalen poot. Is het geen plaatje?

stoere_woon_werkplek_1

Tip 2 - Old school

Naast stoere en onbehandelde materialen voor de inrichting is wat extra ruwheid en ouderdom een belangrijk onderdeel van de 'retro look' dat deze stijl kenmerkt. Leren stoel Chaplin staat voor design en bescheidenheid, die ons doet denken aan de oude vertrouwde schoolstoel. Een stukje jeugdsentiment in een nieuw jasje dus!

stoere_woon_werkplek_6
stoere_woon_werkplek_7

Tip 3 - Aandacht voor structuur

Zowel letterlijk als figuurlijk. Om zorg te dragen voor structuur in het interieur is het verstandig om nog eens kritisch naar de indeling van je woonkamer te kijken. Ik zou willen adviseren om de verschillende functies in de ruimte met elkaar te verbinden. Dit betekent bijvoorbeeld; verbind het eetgedeelte met het zitgedeelte. Zo zag je in de aflevering bijvoorbeeld een hoekbank die midden in de ruimte geplaatst werd om een aparte zithoek te creëren. Dit maakt de ruimte optisch kleiner. Wij kozen in dit geval om de hoekbank te vervangen voor onze royale vierzitter Nuance, waardoor de ruimte niet langer afgesloten wordt. De Nuance lieten we bekleden met een soepel buffelleer die door zijn natuurlijke & stoere structuur prima past bij de industriële stijl.

stoere_woon_werkplek_2
stoere_woon_werkplek_3

Tip 4 - Viva la vintage!

Een ander kenmerk van industriële meubilering is het hergebruiken of 'repurposing' van materialen of meubels. Zoals in de woontrend van nu: vintage! Dit is de perfecte uitkomst wanneer we het modern- industriële interieur meer diepgang en warmte willen geven. Daarom kozen we voor deze make over voor het vintage kleed uit de Goossens collectie. Deze is namelijk gemaakt van echte oude Oosterse tapijten. De tapijten worden opnieuw gekleurd in de trendkleuren van nu om ze een modern uiterlijk te geven.

stoere_woon_werkplek_9
stoere_woon_werkplek_11

Mix & match: 2 stijlen in 1 product

We merken dat het combineren van verschillende stijlen een lastig begrip blijft. Vaak worden verschillende stijlen samengebracht door verschillende elementen in een ruimte te plaatsen. Dit is helaas niet altijd de sleutel naar het perfecte samenspel. Mijn advies zou zijn om op zoek te gaan naar producten waarin beide stijlen worden samengebracht. Sommige producten hebben het namelijk allemaal. Zo is onze salontafel Oxford het perfecte meubel voor Just en Andrea. Moderne verfijnde lijnen, authentieke materialen & het karakteristiek met hand ingelegd blad zorgen voor een uniek product dat prima in het industriële plaatje past.

stoere_woon_werkplek_12
stoere_woon_werkplek_10
stoere_woon_werkplek_4

Bekijk ook...