• 22-11-2018
  • Eetkamer
1145

Kijk jij ook zo uit naar kerst? Heerlijk met familie genieten van een uitgebreid culinair kerstdiner. Ook gezellig: vrienden die langskomen voor een kerstborrel mét lekkere hapjes. Dit alles gebeurt natuurlijk wel in stijl, jouw stijl! Of je nu van elegant, landelijk of industrieel houdt: je kunt je eetkamer altijd omtoveren tot een waar kerstpaleis!  Wij laten je zien wat je nodig hebt voor een chique diner.

Elegant tafelen 

Elegant tafelen? Een ovale eettafel met een blad van notenhout staat erg stijlvol. Deze straalt pure exclusiviteit en dus luxe uit. Dat komt vooral omdat je een ovale vorm niet in ieders interieur terug ziet komen. Het notenhouten blad heeft van nature een mooie structuur en – niet geheel onbelangrijk voor een kerstsfeer -  een warme kleur. De vlammende nerf zorgt voor een prachtige ambiance. Classy all over!


Eetkamerstoelen uit de hoogste klasse 

1148

Uiteraard horen er aan een chique eettafel ook eetkamerstoelen uit de hoogste klasse te staan. Eetkamerstoelen met golvende lijnen staan fabulous bij de ronde vormen van de eettafel. En door te kiezen voor een materiaal als hoogwaardig leer voelen de stoelen heerlijk aan en zijn ze perfect voor een lang avondje tafelen. Voeg meer comfort toe door te kiezen voor eetkamerstoelen met armleuningen én wieltjes.  Hierdoor wordt het makkelijker om van en aan tafel te schuiven. 

De juiste kerstdecoratie in je woonkamer 

1149

Houd het elegant, plaats daarom niet teveel accessoires op tafel die moeten zorgen voor dat kerstgevoel. Gebruik liever één groot accessoire. Dat kan prachtige kerstdecoratie zijn die je boven de eettafel hangt. Takken, bloemen, kerstballen, slingers: er is genoeg te vinden bij de bloemist in jouw buurt. Gebruik wel de prachtige goudkleur. Want als er één kleur is die elegantie uitstraalt, is dat goud. In combinatie met lila en paars doet deze kleur het erg goed. Maar hij is ook prachtig met roze en smaragd groen, zoals je zit bij woontrend A Taste of Elegance.

Je kunt natuurlijk ook een sfeervolle lamp kiezen voor boven je eettafel. Hanglamp Vorm biedt volop ruimte om kerstdecoratie op te plaatsen. Wij laten je onze favoriete lampen boven de kersttafel zien. 


Kerstservies voor jouw elegante kersttafel 

Over naar de presentatie van je servies. Houdt het rustig door te kiezen voor servies in een aardetint. Ga eens voor warme donkere kleur in plaats van het steriele wit. Zoals al eerder genoemd: je kiest hier voor iets totaal anders, dus is het exclusief!

Je kunt gerust divers serviesgoed stapelen, maar omdat je al het servies in dezelfde tint houdt, oogt het alsnog zacht. Met wat mooi glaswerk, zoals waterglazen met een klassiek motiefje en wijnglazen in dezelfde vorm, houd je het geheel in evenwicht. Tip: presenteer een decoratietakje, zoals een dennentakje, in de soepkom of gestrikt met een servet op of naast het bord.

O ja, schaf ook linnen servetten aan, het liefst in dezelfde tinten als je servies. Het is een kleine investering, staat veel mooier en zijn ten slotte talloze keren opnieuw te gebruiken.   


Kerstdiner in landelijke of industriële stijl 

1150

Houd je meer van de landelijke stijl? Wij laten je zien hoe je je eetkamer kunt aankleden voor een romantisch diner.

1151

Wil je liever stoer dineren in industriële kerstsferen? Ook dat is mogelijk!  Lees alle tips voor een landelijke en industriële kersttafel in deze blog.