• 16-12-2016
  • Accessoires

Bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder en het zal helaas meer gaan regenen. Het is herfst! Reden dus om je huis lekker knus te maken! Wat je nodig hebt tijdens de donkere dagen? Sfeerverlichting!

Brandende sfeerlichtjes

Kaarslicht, het klinkt cliché, maar toch geeft kaarslicht het interieur meer sfeer en gezelligheid. Kaarsen, kandelaars en theelichten: je kunt er niet genoeg van hebben. Gebruik ze op een plankje aan de wand, op de tafel of kast. Voor een speels effect helpt het om verschillende kandelaars/theelichten te mixen en te groeperen.


Verleunstraat_4
Verleunstraat_3
Verleunstraat_1

Warm licht

De lichtkleur van de lampen zorgt voor de sfeer. Gebruik dus bewust warm licht. Een lagere Kelvin geeft meer warmte aan in de lichtbundel. Verlichting voor thuis zit altijd onder de 3000 K. De meest voorkomende lichtkleur is 2700 K, welke vergelijkbaar is met normale halogeenverlichting en gloeilampen. Wil je graag een extra warme (bijna oranje) kleur, kies dan voor bijvoorbeeld 2200 K. Deze lichtkleur is vergelijkbaar met kaarslicht en dient vaak als schemerverlichting.


Soorten verlichting

Uiteraard weet iedereen van het bestaan van een vloerlamp, tafellamp, hanglamp.

Met deze “vrijstaande objecten” creëer  je verschillende sferen, bijvoorbeeld door het licht van een vloerlamp richting het plafond te laten schijnen. Als het licht gericht naar beneden schijnt, is het perfect om een goed boek te lezen. Het type lamp bepaalt dus ook het soort licht en de functie waarvoor het geschikt is. Wat belangrijk is in een ruimte, is dat de verlichting op een aantal plaatsen aanwezig is. Denk hierbij aan een tafellampje naast de tv. Of op de lange muur een mooie vloerlamp om de hoogte van de wand te breken.

Plafondverlichting kan nog wel eens lastig zijn. Dit heeft vooral te maken met het feit dat elektra punten vaak al zijn aangegeven en dat je het daar dus mee moet doen. Waar je wél invloed op hebt is het soort licht wat er komt te hangen. Je kunt hard licht dus voorkomen. Plafonnière Zonia is een mooi voorbeeld dat het wel kan! De stoffen kap met een blender filtert het felle licht. Probleem opgelost!


Wil je meer tips van Britt lezen over het creëren van gezelligheid? Lees dan de blogs Gezelligheid in huis - een persoonlijke touch en Gezelligheid in huis - warme kleuren.