• 24-11-2016
  • Woonkamer
header-blog-britt-warme-kleuren

Het draait allemaal om sfeer van het interieur. Een kil, leeg interieur spreekt niemand aan. Maar wat kan je zelf nu doen zodat het wel knus en behaaglijk wordt? Britt geeft tips wat betreft kleur!

De verschillende kanten van kleur

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in de woonkamer. Je kunt er een geborgen en warm gevoel mee creëren zodat je na een stressvolle dag even alle zorgen vergeet en languit kan genieten op de bank. Naast sfeer kunnen kleuren ook helpen bij het ruimtegevoel van je woonkamer. Zo kan je door bepaalde wanden te accentueren de woonkamer groter, langer, intiemer of luchtiger laten lijken.


blog-britt-warme-kleuren1
blog-britt-warme-kleuren2

Even technisch

Door warme kleuren toe te voegen in het interieur wordt de uitstraling gezelliger. Maar hoe zie je of de kleur warm of koud is? We noemen een kleur ‘koel’ als hij een blauwe ondertoon heeft. We noemen een kleur ‘warm’ als er geel in zit.

Kleuren mixen

Bij een warme kleur denk je waarschijnlijk aan de kleuren rood, oranje en geel. De kleuren van de zon en het vuur. Maar het oog wil ook wat, dus hoe kan je nu mooi combineren met warme kleuren en niet per definitie de bovengenoemde kleuren gebruiken? Kleuren kan je heel eenvoudig mixen zodra ze in dezelfde kleurenfamilie zitten. Okergeel en cognac kleuren gaan daarom perfect met elkaar. Een andere mooie combinatie kan bruin met herfstkleuren en goudtinten zijn. Het toevoegen van groen aan het kleurenpalet kan voor een extra stimulans zorgen, ondanks dat deze niet per se gekoppeld is aan de kleurenfamilie. 


blog-britt-warme-kleuren5
blog-britt-warme-kleuren6

Rustige kleuren

Wanneer je gebruik maakt van aardetinten zoals taupe en zandkleuren, warme grijstinten en lindegroen, creëer je een rustgevend gevoel in de woonkamer. Landelijke en tijdloze meubels bevestigen deze rustige uitstraling nog meer. Deze combinatie is dan ook perfect voor een ontspannen ruimte waar je na een drukke dag tot rust kunt komen.


blog-britt-warme-kleuren4
blog-britt-warme-kleuren3


Wil je meer lezen over gezelligheid in huis? Lees welke accessoires favoriet zijn bij Gastblogger Mariëlle van Furnlovers.