• 29-10-2018
  • Media
goede-doel-header

VEGHEL – Goossens wonen & slapen biedt momenteel een inruilservice aan. Dat betekent dat als jouw nieuwe meubels worden bezorgd, onze bezorgers je oude meubel mee terug nemen. Dat is niet alleen extra gemak, je doet ook goed voor een ander. Deze meubels worden namelijk gedoneerd aan het goede doel Moved For All Nations. 

Het moment waarop je nieuwe meubels worden bezorgd, voelt als het ontvangen van een cadeau, vind je ook niet? Gun je dat gelukkige gevoel van het krijgen van een nieuw meubel ook aan anderen? Wij wel! Doneer daarom je oude meubel. Wij zorgen ervoor dat jouw meubel - bank, bed, tafel, stoel, kast - een tweede bestemming krijgt. Maak een ander blij! En meubels hergebruiken, is ook nog eens duurzaam. 

Over het goede doel
Alle meubels die Goossens ontvangt, worden in samenwerking met deze hulporganisatie en stichting Tabea Swisstal in Duitsland – waar Moved For All Nations mee samen werkt om onder andere het transport in goede lijnen te leiden - naar twee kindertehuizen in Moldavië gebracht. Hier worden in totaal 500 kinderen met een beperking met veel zorg en liefde opgevangen door hulpverleners.  Deze opvang is noodzakelijk omdat ouders helaas niet de (financiële) zorg voor hun kind kunnen dragen. Goossens vindt het daarom ontzettend fijn dat deze tehuizen er zijn om de hulpbehoevende kinderen alsnog de begeleiding te geven die zij verdienen, zodat hun leven een stuk aangenamer wordt. De kinderen doen bijvoorbeeld veel aan sport en er wordt veel gewandeld met de kinderen in een rolstoel. 

Goossens helpt! 
Wij willen graag onze handen uit de mouwen steken en aan het geluk van deze kinderen met een geestelijke beperking bijdragen. Dus doen wij wat we kunnen, en dat is de tehuizen voorzien van meubels. 

Blij met gedoneerde meubels 
Omdat de zorg voor deze kinderen al erg veel kost, blijft er weinig bestedingsruimte over voor andere benodigdheden zoals een interieur. Ontzettend dankbaar zijn de kindertehuizen dan ook met elk meubel dat zij ontvangen. Twee jaar geleden werden de twee tehuizen door de huidige directie overgenomen en waren er weinig faciliteiten voor de kinderen. Theo Vermeltfoort, coördinator van Moved For All Nations: “Ieder tehuis had maar één wasmachine waarin de was moest worden gedraaid voor 250 kinderen. Dat aantal is nu elf, verdeeld over twee tehuizen. En ook is iedere slaapkamer nu voorzien van een eigen kledingkast. Dat was twee jaar geleden ook heel anders. In Nederland kunnen wij ons zo’n leefsituatie moeilijk voorstellen. Met de meubels die we van Goossens ontvangen worden de kamers van de kinderen in deze tehuizen een stuk aangenamer. Wij willen namelijk dat de kinderen zich zoveel mogelijk thuis voelen en zich ook thuis mógen voelen. Dat gaat natuurlijk het beste in een kamer die huiselijk is ingericht.”

Inruilservice van Goossens
Vermeltfoort vervolgt: “We zijn erg blij dat Goossens zich zo inzet voor onze organisatie en de inruilservice aan hun klanten aanbiedt. We hopen dan ook dat de klanten van Goossens er zo veel mogelijk gebruik van maken, zodat wij de kinderen en hun hulpverleners blij kunnen maken!” Een beter decembercadeau kunnen zij zich niet wensen. En dat hebben zij onder andere aan jou te danken.

Hoe werkt de inruilservice?
Doneer je oude meubel en maak gebruik van onze inruilservice. Die ontvang je voor een bedrag van 75 euro per meubel(set).  Dit bedrag wordt gebruikt voor de logistieke kosten naar Moldavië. Laat je hart spreken, mogen we jouw meubel mee terug nemen? 


`We give donated furniture a second life to those who need a better life´