• 07-11-2016
  • Media
vrachtwagens_009_edit

Goossens wonen & slapen heeft 5 november de sleutels van vijftien nieuwe VOLVO bezorgwagens in ontvangst genomen. De eerste wagenpark-vernieuwing van het meubelmerk zorgt niet alleen voor een optimale bezorgservice voor de consument, ook maatschappelijk gezien zijn de nieuwe vervoersmiddelen een aanwinst. Dankzij een vernieuwend systeem zijn de wagens namelijk milieu-, gebruiks-  én verkeersvriendelijk.

Slimme software

Mede door het ingebouwde Dynafleet systeem heeft Goossens de keuze voor de betrouwbare VOLVO trucks gemaakt. Deze software maakt het mogelijk om het rijgedrag van de chauffeurs te analyseren en daardoor onderhoudskosten en kans op schade fors te reduceren. Ook maakt het systeem inzichtelijk hoe de CO2 uitstoot sterk verlaagd kan worden. Voor René Goossens, CEO van Goossens wonen & slapen, is de keuze dan ook een logische geweest. “Met onze nieuwe wagens dragen we bij aan de duurzaamheid van de mensheid. Daarnaast zijn we trots om onze topbezorgers en monteurs van perfect materiaal te voorzien. Goossens staat ruim 60 jaar voor nauwkeurigheid en deze vernieuwing sluit daar naadloos op aan.”

Chauffeurs centraal

Bij de keuze voor de nieuwe trucks hebben de bezorgers een belangrijke rol gespeeld. Op verzoek van hen is er extra op comfort en gebruiksvriendelijkheid gelet. Een ruime cabineruimte, een vaste laadklep en een kortere draaicirkel stonden hierbij bovenaan de afvinklijst. Omdat veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij Goossens wonen & slapen, krijgen de chauffeurs ook trainingen om de nieuwe trucks nog slimmer te besturen. Op basis van de Dynafleet metingen worden hier dan ook punten mee verdiend.