• 21-12-2023
  • Media

Voor het tweede jaar op rij presenteren wij ons Impact Rapport! Dit mooie duurzaamheidsjaarverslag is met veel aandacht en enthousiasme gemaakt. We presenteren onze inspanningen in het jaar 2022 - om onze duurzaamheidsambitie te realiseren. Namelijk om in 2030 de collectie CO2 neutraal en onze operatie net zero te hebben, en jaarlijks meer dan 250.000 mensen met woon- en werkgeluk te bereiken. Dat betekent iedereen echt thuis laten voelen – in huis en op het werk en daarmee de volgende generaties laten thuiskomen in een betere wereld.DNA Goossens
Bart Goossens, algemeen directeur van Goossens: “Duurzaamheid is al jarenlang een belangrijk onderwerp op onze agenda. Duurzaam ondernemen is ook de essentie van het familiebedrijf dat mijn opa en oma in 1954 zijn gestart: betaalbare meubels maken van een hoge kwaliteit én optimaal comfort. Hoogwaardige interieuritems die generaties lang mee kunnen gaan door ze bijvoorbeeld opnieuw te stofferen, zodat het meubel weer bij de nieuwste trend past. Al 70 jaar streven we naar vakmanschap aangevuld met de beste services. En kiezen we dus niet voor het ‘fast fashion’-model met meubels voor de allerlaagste prijs. Wij gaan ervoor om meubels een langer leven te geven; dat past bij ons DNA. Altijd in balans met de behoeften van de klant. Daarnaast staat transparantie hoog in het vaandel: als merk maken wij het verschil door transparante en eerlijke communicatie richting de klant. Daarom vinden wij het zo belangrijk om dit Impact Rapport uit te brengen. Toen, maar ook nu, streven we naar een mooiere wereld.”

Ambitie, duurzaamheidsstrategie en SDG’s
Het is onze ambitie om in 2030 onze complete collectie CO2 neutraal en onze operatie net zero te hebben en jaarlijks meer dan 250.000 mensen te bereiken met woon- en werkgeluk. Om dit te kunnen bereiken heeft Goossens vier strategische pijlers opgesteld die samen de duurzaamheidsstrategie vormen. De pijlers zijn een leven lang woongeluk, duurzame en verantwoorde collectie, zorgvuldig omgaan met de natuur en een gelukkige werkomgeving. Binnen de 4 strategische pijlers zijn er vervolgens 9 verschillende programma’s opgezet. Deze programma’s zijn actieplannen om gericht en met een concrete aanpak op deze pijlers te gaan ondernemen. Met onze duurzaamheidsstrategie ondersteunt Goossens de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Stap voor stap onderweg naar een betere wereld
Wij geloven dat thuis de belangrijkste plek in je leven is en we goed voor ons gezamenlijke huis - de wereld - moeten zorgen. Vanuit ons DNA in het familiebedrijf, zien wij kans om onze duurzame bedrijfsstrategie nog verder door te voeren; in de meubels die we leveren en de wijze waarop onze bedrijfsprocessen zijn ingericht. Wij streven ernaar om onze klanten een duurzame en betaalbare collectie te bieden, zodat duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk wordt. Want alleen samen, met onze klanten én partners, wordt die mooiere wereld werkelijkheid. Met onze duurzame missie en ambitie brengen we een transformatie teweeg in de interieurbranche.

Lees meer over onze duurzame ambities