• 04-04-2022
  • Stijltips

1. Woondecoratie van natuurlijke materialen en zachte kussens

Het mediteren brengt eenheid en balans tussen lichaam en geest. Daardoor kom je in verbinding te staan met je omgeving, de natuur en het universum. Door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals licht (eiken) hout, steen, wol, linnen, katoen, rotan en katoen sluit de omgeving aan bij jouw mentale situatie. Precies wat je nodig hebt tijdens een zen-moment. Door veel (grote) kussens op de grond of in zitjes te positioneren, kan jouw lichaam daarop ontspannen, wat een positief effect heeft op het aarden. Vergeet de poefs en hockers ook niet. Die geven de ruimte net even iets meer body.

Lees meer over de Reconnect woontrend

2. Geef ruimte aan accessoires die goed zijn voor je ziel

We hebben het al vaker genoemd, maar planten zijn een must voor een harmonieus interieur. Vooral grote planten brengen rust in de ruimte en de luchtzuiverende functie is daarbij een fijne bijkomstigheid. Door te kiezen voor een plant die bij je persoonlijkheid past (geen grap) dan zul je dat ook merken in de wisselwerking. Ook spiegels zijn in deze ruimtes aan te raden. Ze reflecteren je gemoedstoestand en motiveren je om jezelf onder ogen te komen. Doel is om uiteindelijk jezelf (en je lichaam) te omarmen. Reserveer ook ruimte voor edelstenen en kristallen. Naast mooie deco kunnen deze magische stenen een bijdrage leveren aan je bewustzijnsgroei. Ook kunnen ze bij verschillende fysieke ongemakken ingezet worden. Je krijgt er letterlijk energie van!

3. Vul de ruimte met een ontspannen geur

Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en gevoel. Denk aan de geur van appeltaart bij een open huis van een woning die te koop staat. Deze huiselijke geur laat je meteen thuis voelen, waardoor interesse in de woning gestimuleerd wordt. Hetzelfde geldt voor ontspanning. Door jouw meditatieruimte te vullen met een rustgevende geur zoals lavendel, sandelhout, bergamot en neroli beland je meteen in de zen-modus. Je kunt deze geuren verspreiden door wierook, geurkaarsen, geurolie of een interieurparfum.

Creëer jouw eigen zen-plek

met deze woonitems

Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs en meer