• Door: Melanie
  • 21-04-2016
  • Woontrends
stardust_banner

Hemeltje lief: Stardust

Wie denkt dat een ruimtelijke inrichting alleen voor Star Wars fans is, heeft het goed mis. In 2016 kunnen we gerust stellen dat interieurtrend Stardust meer dan hot is. Met enkele tips en trucs treed je in André Kuipers zijn voetsporen. Gewoon, thuis in je slaapkamer. Dat wordt sterren tellen voordat je naar dromenland vertrekt om weer uitgerust wakker te worden.

stardust_lights

Tip 1: enkele (licht)jaren geleden

Kun je je nog herinneren dat het slaapkamerplafond van je koter bedekt was met glow in the dark sterren? Op zijn 12de verjaardag oogde de zelfgemaakte sterrenhemel ineens kinderachtig. Jullie trokken ze van het plafond af, om ze vervolgens in de prullenbak te deponeren. We gaan je nu niet vertellen dat je een duikje in het vuilnis moet nemen. Wel hebben we een volwassen lichtjesparadijs voor je. Eén waar geen telescoop aan te pas hoeft te komen. Kleine schitteringen kunnen je namelijk nog steeds het idee geven dat je zweeft in de atmosfeer.

Verdeel spotjes of mini hanglampjes in groepjes. Installeer deze vervolgens op je plafond. Voilá: de Melkweg op 2 meter afstand in plaats van op 28.000 lichtjaren.

stardust_kinderkamer

Tip 2: Passen en mete(oor)

Je creëert een waar zonnestelsel met behulp van geometrie. Geometrie? Je leest het goed. Dit klinkt slaapverwekkend, maar wees gerust: dit wordt geen lastige rekensom waar jij je hersens voor hoeft te kraken. Geometrie kan namelijk ook in prints en design zitten. In Jip en Janneke taal: we verwerken geometrische figuren zoals ruiten en driehoeken in onze meubels en accessoires. Dit geeft een super futuristisch effect.

Zoals een sterrenstelsel niet zonder sterren kan, kan een kamer niet zonder accessoires. Haal (gouden) vazen, kandelaars en kunst met geometrische vormen in huis.

stardust_geometric
stardust_tafels

Tip 3: Reizen in stijl

Een enkeltje naar Mars mag wat kosten. Geen wonder dat deze trend vraagt om luxe materialen zoals velours en satijn. Het liefst in donkere, mysterieuze tinten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plaid gemaakt van (grote) beer? Of jouw eigen paarse ruimteschip? In de volksmond ook wel boxspring genoemd. Overigens hoef je nu niet meteen je bankrekening leeg te halen. Deze stoffen en kleuren ogen van zichzelf al enorm chique.

Kleed je slaapkamer aan met paars satijn en zwart velours voor een Big Bang effect.

stardust_bed

Tip 4: ruimtelijk inzicht

Bovenstaande tips klinken misschien nog wat veilig in jouw oren. De echte ruimtereizigers onder ons gaan voor een (stuk) behang dat ons doet vermoeden dat we als een satelliet boven planeet aarde zweven. Dit kan door het gebruik van een heelal- of een marmerpatroon. Op het eerste gezicht heeft een marmerpatroon niets te maken met het universum. Maar zo’n dromerig design staat garant voor een hemels effect.

Je zweeft zonder zwaartekracht naar dromenland met behulp van een buitenaards behang.

201604-stardust-awak-35084

Geïnspireerd geraakt? Ontdek ook andere trends zoals spelen met hout en Urban Cowboy.

Bekijk ook...