• 16-09-2021
  • Stijltips

1. Bedek de vloer

Met een vloerkleed wordt het letterlijk en figuurlijk warmer in huis. Door de vloer aan te kleden creëer je niet alleen een knusser gevoel, ook je voeten hebben het – bij gebrek aan vloerverwarming – niet koud. Bijkomend voordeel is dat je verschillende woonruimtes ook met elkaar kunt verbinden, waardoor je met deze eenvoudige toevoeging het hele huis omtovert tot één grote cocooning hub. Tip: beperk je niet tot één vloerkleed. Vooral in een grote zithoek zorgen twee vloerkleden voor speelsheid.

Alle vloerkleden

2. Zachte warme stoffen

Als er dan iets heerlijk zachts op de grond ligt, dan hoeft het daar niet bij te blijven. Kies voor een fauteuil of eetkamerstoel in een luxe stof, en je zult zien dat jouw interieur meteen warmer oogt. Teddy en velvet zijn hier uitstekende materialen voor. Door de enorme aaibaarheidsfactor krijg je meteen zin om er lekker in weg te kruipen tijdens een gure herfstige dag. Voer deze comfortabele stoffen ook door in kussens en plaids. Het liefst gecombineerd voor een extra sfeervol resultaat.

3. Sfeervolle verlichting

Donkere avonden vragen om verlichting. Uitgedachte functionele verlichting natuurlijk, met een gedegen lichtplan, maar die gezelligheid creëer je met sfeerverlichting. Denk aan vloerlampen, wandlampen, tafellampen, maar misschien nog wel de gezelligste van allemaal: een knetterend haardvuur en kaarsen. Positioneer al deze lichtpuntjes op verschillende plekken en op verschillende hoogtes, zodat jouw woonruimte overal op subtiele manier verlicht wordt.

Zo maak je een lichtplan in 5 stappen

Kleine veranderingen, groot resultaat. Geniet van dit nieuwe seizoen. Cocoon, ontspan en geniet van het thuis zijn.

Kleed je interieur warm aan

met deze sfeermakers

Fauteuil Genisa

1.339,-
Mogelijk vanaf 1.219,-

Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN