• Door: Melanie
  • 10-06-2016
  • Woonkamer
blog-header_2

Het EK – Hoe bankzitten tóch leuk wordt

Normaal gesproken zou heel Nederland in deze periode al in rep en roer zijn. Straten zouden oranje kleuren en woonkamers zouden dankzij grote flatscreens en tientallen zitplaatsen meer op een veredeld voetbalstadion lijken dan een plek waar je even tot rust komt. Dit jaar is alles anders.

Nederland doet niet mee aan het Europees Kampioenschap. Hoewel die gedachte nog steeds pijn doet, kunnen we er nu ook wel de voordelen van inzien. De Nederlandse woonkamer blijft deze zomer een plek om te ontspannen, de kans op biervlekken op je meubels is vrijwel nihil en je hebt de bank helemaal voor jou alleen. Tenzij.. 

..je in België of Duitsland woont, je hartstikke fan bent van Les Bleus, of hoopt dat Spanje de Europese titel weet te behouden. In dat geval gaat het feestje gewoon door. En wat zit er nu lekkerder dan een bank in stijl?


 

België

Als groepswinnaar van de kwalificaties, zit je als fan van de Rode Duivels toch iets rustiger. Op een bank in de kleur zwart, geel of rood en op schoot een bordje Belgische frieten zou je zeggen dat de winst binnen handbereik is.

het_ek_4
het_ek_15_2
het_ek_16

Duitsland

Omdat die Mannschaft het tot de laatste minuut spannend kan houden wat scoren betreft, is het voor deze supporters aan te raden om een actieve bank te kiezen. Natuurlijk in de kleur zwart, rood of geel. Oh, vergeet de currywursten en flammkuchen niet!

Same_zwart

blog-duits-geel-01
blog-duits-rood-02

Spanje

Een pittig duel met de Spanjaarden is nooit verkeerd om naar te kijken. En dat het er hard aan toe gaat is zeker, want die beker willen ze dit jaar ook gewoon weer mee naar huis nemen. Laat La Selección maar rennen, wij eten ondertussen wat lekkere tapas op een comfortabele bank.

het_ek_3

Frankrijk

Juich jij dit jaar het gastland toe? Snijd een stokbrood in schijfjes, zet er wat kaasjes bij en nestel jouw derrière in een zitmeubel in koelbloedig blauw, rustgevend wit of . Met deze kleuren zit je in ieder geval goed, want over twee jaar doet Nederland natuurlijk gewoon weer mee.

8150451-02-bank_alvin
frankrijk-rood
frankrijk-dublin

Bekijk ook...