• Door: Melanie
  • 22-03-2016
  • Kleur
paastafel-53892

Het Pientere Paasontbijt Plan

Met het lentezonnetje dat haar intrede heeft gedaan, staan de o-zo-gezellige paasdagen weer voor deur. En we pakken dit jaar extra groot uit! In plaats van ‘even snel een maaltje’ gaan we voor een ontbijttafel waar jouw hele gezin urenlang aan kan tafelen. Hoe? De traditionele paastinten lichtgeel en –groen vervangen we voor een vrolijk kleurenpalet om je vingers bij af te likken!

Stap 1: kleurenvriendjes

Om te voorkomen dat je paastafel verandert in een circus, kies je twee hoofdkleuren die goede vrienden van elkaar zijn. Vurig rood met vrolijk geel bijvoorbeeld. Of fris blauw met fruitig groen. Kies naast de overheersende kleuren ook een rustige kleur zoals wit. Dit wordt je basiskleur.

afbeelding_2-37355
8150814-10-eetkamert-55135

Stap 2: tafelmanieren

Met een papieren tafelkleed of een fleurig zeiltje kom je dit jaar niet weg. Ga voor een sjiek tafellaken in de door jou gekozen neutrale kleur. Dit is het canvas waarop je los mag gaan. Kies vervolgens voor servetten in een olijke hoofdkleur. Iets wat not done is: beleg laten zitten in de verpakking. Nee, presenteer de warme broodjes en zoete zaligheden in mooie schalen. Deze selecteer je in de andere door jou gekozen hoofdkleur. Waar ga je vervolgens al die guilty pleasures van eten? Een paasbest servies! De kleur van het servies ligt minder voor de hand: je kunt ervoor kiezen om het in dezelfde kleur als de servetten te houden. Of… je bewandelt de veilige weg en neemt een neutrale teint als servieskleur.

Stap 3: bedankt voor die Blumen

De tafel is gedekt. Nu wordt het echt leuk: de paasaccessoires. Wat is meer Pasen dan kleurrijke bloempjes en versierde paastakken? Oké, óp de paastafel houden we het binnen de perken. We hebben niet voor niets de tafel al met felle kleuren aangekleed. Wat dacht je van wat vrolijke narcissen of tulpen en enkele bloesemtakken in plaats van die hysterische paastak? Natuurlijk mooi geschikt in een kek vaasje. Begint je neus al te kriebelen bij de gedachte aan een plantenfamilie? Ook nepbloemen voldoen. Kan het jou niet gek genoeg? Ga dan voor vrolijke schalen met daarin geverfde eieren.ndelt de veilige weg en neemt een neutrale teint als servieskleur.

afbeelding_3-37366

Stap 4: paasbest ontbijten

We zijn aangekomen bij het samenstellen van het paasmenu. Te oud voor de jacht op paaseitjes? Je hebt ze ‘gewoon al gevonden’ en alvast op tafel gezet. Gekookte eitjes in kleurrijke eierdopjes zijn namelijk een must voor het paasontbijt. Kies daarnaast voor vers fruit en heerlijke (zelf geperste) sapjes. Dit is niet alleen heel erg lekker en gezond: zo’n rode aardbei en oranje jusje ogen super kleurrijk. Vergeet niet de warme broodjes en het luxe beleg. En wil jij écht uitpakken? Serveer er dan een glaasje bubbels bij. Voilà: dat wordt tafelen van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag!

pienterpasen_stoelen

Nóg meer vrolijke lente inspiratie bekijken? Ontdek ons trendrapport over woontrend Honey. Laat het zonnetje niet alleen buiten, maar ook binnen stralen!

Bekijk ook...