• Door: Melanie
  • 19-01-2016
  • Woontrends
Collage-06322

Hey Hip(pie)!

Grote opvallende fauteuils, kasten met schuine poten, oranje en bruine tinten: Typisch jaren ’70. Nog niet zo heel lang geleden was een retro interieur nog suf en oubollig. Sterker nog: we vonden het afschuwelijk. Tegenwoordig is een toefje vintage juist hip. Tenminste, als het op de juiste manier wordt aangepakt natuurlijk.

De basis

Overdaad schaadt. Probeer dus niet te overdrijven met retro meubels. Een dressoir komt meer tot zijn recht als het uniek is in een ruimte. Het voordeel van vintage is dat mixen en matchen mag. Durf te spelen met verschillende stijlen.

Strak-06323
Felle_kleuren-06689

Kleur je interieur

Waar bruin en oranje in de jaren zeventig de toon voerden, mag er nu meer gevarieerd worden. Paars, blauw, geel: Niets is te gek. Vind je veel verschillende kleuren een Pipi Langkous effect geven? Creëer dan wat rust door wit als basis te nemen.


Natuurlijk

Het hippie tijdperk  en Moeder Natuur kunnen niet los van elkaar gezien worden. Zowel in materialen  – hout, rotan en kurk -  als in accessoires. Een botanische tuin is hét ingrediënt voor een hippe woonkamer. Geen groene vingers? Geen nood!  Met macramé plantenhangers en cactussen in alle soorten en maten zit je goed.

levi-06928_2

Bekijk ook...