• 21-12-2021
  • Stijltips

Speels effect

Kijk goed naar de vormgeving van de kast. Heeft de zwarte kast verschillende vakken? Ga dan voor accessoires die perfect passen bij de vorm en afmeting van het vak. Een hoog smal vak is perfect voor een vaas, terwijl je in een laag vak meerdere accessoires naast elkaar kunt plaatsen.

Shop oogverblindende accessoires

Let it shine: servies en glaswerk

Een buffetkast wordt ook wel eens een servieskast genoemd. Die benaming komt van de functie die de kast vroeger had. Het zondagse servies werd uitgestald achter de glazen deuren van de buffetkast. Geef nu jouw mooiste borden, kommen en schalen een plekje in de zwarte buffetkast. En jouw prachtige glaswerk mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wissel voor een goede balans het servies af met accessoires, (reis)herinneringen en foto’s.

Wisselen met decoratie

Als we het over decoratie hebben, moeten jouw all time favorites absoluut een plekje krijgen in de kast. Kies voor de afwisseling ook voor decoratie die past bij het seizoen. Voeg rond de kerstdagen parels en glitters toe in de buffetkast en ga in de lente voor kleurrijke bloemen. Door regelmatig te wisselen met decoratie, raak je nooit op de styling uitgekeken. Je kunt ook shoppen in eigen huis. Verplaats accessoires van de salontafel naar de buffetkast en geef woonitems uit de buffetkast op hun beurt een plekje in de slaapkamer.

Bekijk onze woonaccessoires

Laat je inspireren door koffietafelboeken

Boeken met mooie fotografie of bijzondere prints; wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze koffietafelboeken zijn ook prachtige decoratie items voor in de buffetkast. Leg de boeken op een stapeltje van groot naar klein. Je kunt het koffietafelboek ook open leggen op jouw favoriete pagina. Inspiratie is overal!

Decoratietips

Kun je nog wat concrete tips gebruiken? Houd dan deze decoratietips in je achterhoofd bij het inrichten van de buffetkast. De perfecte inrichting vind je misschien niet direct. Schuif met accessoires, neem afstand en schuif weer verder. Als je bezig bent, ontstaat er vanzelf een kloppend geheel. En onthoud: deze tips helpen je bij het stylen van de buffetkast, maar het gaat erom wat jij mooi vindt. Een persoonlijke touch maakt de kast uniek en eigen.

Tip 1. Zet de kast niet te vol. Lege plekken in de kast geven lucht en leggen de nadruk op jouw mooiste pronkstukken. Kies bewust welke accessoires je in de kast wilt plaatsen.

Tip 2. Plaats je accessoires in groepjes en werk daarbij met oneven aantallen. Je creëert hiermee een eenheid en zorgt dat het niet rommelig oogt.

Tip 3. Om de rust te bewaren kun je werken met één kleur in verschillende tinten. Breng variatie aan met materialen, structuren, vormen en hoogtes. Houd daarbij ook rekening met de kleur van de kast; in een zwarte kast springen lichte accessoires er meer uit, terwijl zwarte accessoires juist de eyecatchers zijn in een lichte kast.

De perfecte zwarte kast

voor jouw woonaccessoires

Opbergkast Barcelona

1.399,-
1-5 werkdagen in huis

Buffetkast Barcelona

1.599,-
1-5 werkdagen in huis

Opbergkast Dodici

1.099,-
1-5 werkdagen in huis

Buffetkast Barcelona

1.799,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.599,-