• 22-07-2021
  • Stijltips

1. Verbind met kleur

Kleuren vormen de basis van ieder interieur. In welk stadium je je ook bevindt - de basis leggen, key items uitzoeken of afstylen -, er zijn altijd mogelijkheden. De één is alleen iets permanenter dan de ander. Zo connect je bijvoorbeeld verschillende zones door een muur in een (opvallende) kleur te schilderen. Iets minder definitief is een mooie fauteuil in een kleur die je op andere plekken laat terugkomen. Accessoires zijn hierin het meest veilig. Een vloerkleed, kussens, lampenkappen, vazen, kaarsen en muurdecoratie zijn de perfecte items om jouw zones letterlijk in te kleuren.

Shop woondecoratie

2. Verbind met stijl

Ieder interieur heeft een bepaalde stijl. Houd je van stoer, dan is de kans aannemelijk dat er een vleugje industrieel door jouw huis verwerkt is. Soms gaat het mis in de periode van opbouw. Als je jouw ruimtes één voor één aanpakt, dan kan jouw smaak in de tussentijd wat veranderd zijn. De Scandinavische woonkamer staat dan haaks op de leeshoek in Chic Boutique sfeer. Twee ver van elkaar liggende stijlen zijn lastig(er) met elkaar te verbinden. Probeer altijd de belangrijkste kenmerken van een stijl overal terug te laten komen. Voor industrieel is dat bijvoorbeeld metaal, voor Scandinavisch zijn eenvoud en licht van belang en bij Chic Boutique velvet en goud.

Ontdek jouw woonstijl

3. Verbind met materiaal

Stijl en materiaal zijn nauw met elkaar verbonden. Dit is dan ook meteen een mooie brug naar de volgende tip. Als je een materiaalsoort in iedere zone herhaalt, creëer je verbondenheid en rust. Eikenhout is hier een mooi voorbeeld van. Een ronde eettafel, een fauteuil met houten frame en een houten bureau zorgen dat drie verschillende zones overeenkomsten met elkaar hebben. Hetzelfde geldt voor rotan, metaal, teddy, velvet stuk voor stuk materialen die veelvuldig worden gebruikt in meubels en decoratie. Hier valt dus veel winst te behalen.

4. Verbind met prints

Ook prints zijn uitermate geschikt om te herhalen. Kies je voor een opvallend bloemenbehang in de eetkamer? Zorg er dan voor dat dezelfde bloemen ook in het oog springen in de andere ruimtes door middel van van een fauteuil , vloerkleed, foto’s of sierkussens . Blijf wel subtiel, want je kunt je voorstellen dat je met een croco of luipaard print al snel een George in the Jungle vibe schept, hoewel jouw primaire doel – de samenhang tussen de zones – dan absoluut gelukt is.

5. Verbind met vormen

De laatste tip is subtiel. Ons advies is om het daarom te combineren met een eerdergenoemde verbindingsfactor, anders is het effect wellicht te summier. Maak gebruik van dezelfde vormen. Een ronde salontafel, eetkamerstoelen met een ronde rugleuning, een dito loungebank of zelfs een roomdivider: dankzij het kopiëren van vormen draagt iedere ruimte bij aan een perfect totaalplaatje.

Verbind jouw interieur

met deze prachtige items

Weekdeal
In prijs verlaagd
Goossens Basic

Eetkamerstoel Ebi

Velvet blauw

169,-
Snel in huis
Weekdeal
Goossens

Eetkamerstoel Rob

met armleuning | stof | eiken zwart | Royal oker

299,-
Snel in huis
Goossens

Vloerkleed Sinium

Sinium, oker

399,-
Weekdeal
Goossens

Fauteuil Cella

Fauteuil inclusief lendekussen | stof |...

899,-
Snel in huis
Weekdeal
In prijs verlaagd
Goossens

Vloerlamp Musik

Vloerlamp met 1 lichtpunt

449,-
Goossens

Poef Arendal

Verkrijgbaar in diverse kleuren

219,-

Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN