• 03-03-2022
  • Woonkamer

Een nieuw concept: luxe vakantiewoningen waar je je thuis voelt

Hoewel een verblijf in een besneeuwde omgeving altijd iets magisch heeft, kan het onderkomen soms wat kil aanvoelen. Paul de Römph, projectontwikkelaar van zeer luxe vakantiewoningen in sneeuwzekere wintersportplaatsen, constateerde dit en besloot daar verandering in te brengen met zijn bedrijf Romex Investments. Comfortabele, luxe en moderne residenties in Frankrijk en Oostenrijk schoten als paddenstoelen uit de grond. En met succes. Maar voor zijn laatste project in Westendorf - Residence Illyrica Tirol - wilde hij zijn eigen concept nog eens overtreffen.

En zo werd Peter Kloosterman, interieuradviseur bij Goossens XL in Nuenen, benaderd om zijn visie op het interieur te geven. Peter: “Paul wilde met zijn nieuwe project in Westendorf naar een nieuw level. Alles moest op een nog hoger niveau in kwaliteit en uitstaling dan wat hij daarvoor gedaan had. Hoewel het de eerste keer was dat we voor hen aan de slag gingen, kreeg ik volledige carte blanche.”

Het plan: sfeervolle meubels met hoog comfortgehalte

Na het zien van de ontwerpen, wist Peter meteen hoe hij het ging aanpakken. Zijn visie wat betreft dit concept was om het kenmerkende “Eindelijk thuis” gevoel van Goossens met een ultiem vakantiegevoel te laten samensmelten tot ruimtes waar je met familie en vrienden kan genieten van elkaar én de karakteristieke omgeving. “Ik heb ervoor gekozen om een zeer warme, comfortabele en relaxte uitstraling neer te zetten met meubels op excellent hoog niveau. Veel is op maat gemaakt. Zo zijn de banken voor de tweepersoons appartementen en de halfronde tafels met verlenging en speciaal onderstel niet aan toeval overgelaten. En ook de slaapkamers zijn voorzien van maatwerk van het hoogste niveau. Ieder appartement is uitgerust met een zeer luxe kingsize boxspring met een prachtig bedombouw van massief eiken. Ook op de stapelbedden is wat dat betreft niet bezuinigd en dat zien we nu terug in de lovende recensies.”

Niets is te gek: van meubels op maat tot unieke lampen

Het hoogtepunt kunnen de lampen genoemd worden. Een typisch geval van “U vraagt, wij draaien”. Peter: “Paul had de specifieke wens om hertengewei lampen op te hangen in de verblijven. Dat past helemaal bij het wintersportgebied en omdat het vrij zeldzaam is, maakt dat de inrichting meteen uniek. Via Bart Goossens (Algemeen Directeur van Goossens) zijn we bij een partij gekomen die deze voor ons heeft gemaakt van 100% echte geweien met verlichting waarin de draad niet zichtbaar is. Deze zijn feilloos door de geweien geboord en gefreesd. Echt een voortreffelijk plaatje om te zien.”

Wil je zelf het ultieme thuisgevoel in Oostenrijk ervaren? Breng een bezoek aan Residenz Illyrica Tirol in het Oostenrijkse Westendorf. Het is prachtig in de winter, maar ook in de zomer is het er heerlijk vertoeven.

Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs en meer