• Door: Melanie
  • 12-04-2016
  • Hout
Village-70674

Hout - Wonen in z'n puurste vorm

De zon durft zich steeds vaker te laten zien en dat betekent maar één ding: we gaan weer met z’n allen naar buiten. Tuinen worden summer proof gemaakt en terrasjes zijn weer dichtbevolkt. Maar het meest populair is toch wel een gezellige boswandeling met het hele gezin. Even de natuur in! Toch kun je eigenlijk het hele jaar door genieten van een beetje natuur in huis. Gewoon, met houten meubels.

Van eiken bodem

Zo lang als we ons kunnen herinneren worden de mooiste meubels van eikenhout gemaakt. Kasten, tafels, stoelen en bedden in alle vormen en maten zijn al eeuwenlang een aanwinst voor ons interieur. We kunnen best zeggen dat de eik de koning van het bos is. Dankzij zijn kracht zijn de mogelijkheden namelijk eindeloos. De laatste tijd zien we dat eikenhout vooral geliefd is in haar puurste vorm. Een (bijzet)tafel die voor een deel de oorspronkelijke vorm van een boomstam heeft is ruig.

Eikenhout oogt dankzij de lichte kleur fris. Het is dan ook niet moeilijk om meubels van dit hout binnen een trend te laten passen. In dit voorjaar kun je uit de voeten met bijvoorbeeld Urban Cowboy, Honey, Urban Greenery en Ocean Dive.

8151100-09-eetkamert-70545
8151101-01-bank_hugo-70586
8150186-06-ledikant_-70533

(Roman)Teak

Teakhout uit Indonesië heeft al een leven achter de rug voordat het tot een prachtig meubel gemaakt wordt. Een afgedankte vissersboot, een gedemonteerde spoorwegbrug of een oude rijstbak: het zijn allemaal verhalen om bij weg te dromen. Een kast van gerecycled hout geeft  je interieur dankzij de ietwat donkere kleur karakter en oogt tegelijkertijd warm. Het voordeel van teakhout is dat het dankzij deze reïncarnatie niet meer ‘werkt’. De kieren en scheuren zullen dus niet meer groter of kleiner worden. What you see is what you get.

Teak is van nature stoer, maar wordt in combinatie met zachte materialen romantisch. Ook met kleur kun je de sfeer naar eigen hand zetten. Dromerig roze, stijlvol zwart of gezellig groen. Met dit hout kun je alle kanten op.

8130027-03-eetkamert-70521
8130026-14-Mountain_-70490
Teak-70662

Go Mango

De populariteit van teakhout heeft ervoor gezorgd dat wij als meubelmakers met andere ogen naar de bomen in Azië kijken. Je verwacht het in eerste instantie niet, maar mangobomen blijken meer in hun mars te hebben dan alleen het produceren van zoete vruchten. Deze (tot  soms wel 25 meter hoge) bomen zijn onwijs sterk. Daarnaast is de structuur anders dan anders. De nerf is klein en het hout is warm gevlamd. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de mangoboom uitermate geschikt is om (als het geen vruchten meer geeft) mooie meubels van te maken.

Doordat ieder meubel uniek is, maak je je interieur persoonlijk en dankzij het tropische hout hoef je geen heimwee te hebben naar je ontzettend fijne vakantie op Bali.  Vanaf nu kun je ook gewoon in je eigen huis ontspannen.

shutterstock_2244979-70636
Misto1-70608
Misto-70595

Bekijk ook...