• Door: Melanie
  • 05-08-2016
  • Woonkamer
blog-image-industrieel-gezellig-header

Lockerkasten, werkbanken en fabriekslampen. Ze passen perfect in het plaatje van de industriële trend en zijn op het moment razend populair. Met deze meubels krijgt je interieur een ruig randje. Dat stoere en sterke zit ´m vooral in het staal, en dat kan nog wel eens kil overkomen. Wil je weten hoe je je industriële interieur gezellig kan maken? Met onderstaande tips is dat zo geregeld.

Natuurlijke materialen 

Een beetje staal is geen probleem, maar zorg dat je het combineert met natuurlijke materialen. Een robuuste, houten tafel met een ruig onderstel zoals eetkamertafel Blade of Orleans is daar een goed voorbeeld van. Ook eetkamerstoelen Point, Baltazar en eetkamerfauteuil Mountain Vintage zijn stoer, warm en comfortabel tegelijk. Het beste uit beide werelden dus.


Kleed je interieur aan

Letterlijk. Kleden op de grond en over de bank (of stoel) zijn geoorloofd. Maak het extra speels door meerdere vloerkleden in verschillende kleuren en afmetingen over elkaar heen te leggen. Je zult versteld staan van het effect. Pak ook uit met kussens. Met een paar van die zachte exemplaren op de bank is jouw bank binnen no time je favoriete hang out.


Maak het persoonlijk


Foto´s van je favoriete vakantiebestemmingen, familie en vrienden zorgen dat jouw huis echt thuis wordt. Vind je een ´gewone´ foto in een lijst saai? Experimenteer dan met alternatieve materialen. Een foto op (steiger)hout of aluminium is origineel en past ook nog eens perfect in een industrieel interieur. Wat ook sfeervol is: vintage familie accessoires. Een oude hoed, een retro koffertje of een polaroid camera geeft je interieur een verhaal.


blog-image-industrieel-gezellig-4

Ook in aflevering 6 van tv-programma RTL Woonmagazine creëerden we een industriële woon-werkplek die ook nog eens gezellig was. Bekijk de aflevering en de gebruikte meubels.