• Door: Melanie
  • 06-04-2016
  • Woontrends
world-36927

It's a man's world

Een huis met karakter. Dat is wat mannen willen.  Met ruige materialen en robuuste ontwerpen zoals dat in voorjaarstrend Urban Cowboy verwerkt is, zorg je dat het interieur naadloos aansluit op zijn stoere karakter. Creëer vervolgens een mancave die zowel stoer als gezellig is.

Een interieur voor mannen (en hun vrouwen)

Waar het mannelijke geslacht voorheen niet zoveel aandacht besteedde aan de inrichting van het huis, is dat tegenwoordig wel anders. De kale en vooral functionele leefruimtes maken langzaam plaats voor warme en sfeervolle kamers. Waar deze ommekeer vandaan komt? De vrouw. Beetje bij beetje hebben de dames (hun) mannen geleerd dat praktisch prima samengaat met stijlvol. De mancaves zijn vanaf nu één en al gezelligheid.

mancave-36766

Onverwoestbare meubels

Bij het inrichten begin je logischerwijs met de meubels. Een grote, leren bank is wat een stoere leefruimte nodig heeft. Het liefst in de kleur cognac, waar we het in een eerdere blog al over hebben gehad. Ooit wel eens een cowboy gehuld in een paar lappen stof het gevecht  zien aangaan? Juist. Sterke materialen heb je als man zijnde nodig. Een voordeel van leer is dat het na verloop van tijd alleen maar mooier wordt. Het krijgt een ‘geleefd’ uiterlijk en dat is precies wat je nodig hebt in een karakteristieke woning.

Hout is ook zo’n materiaal waar mannen wild van worden. Een natuurproduct dat oersterk is en (als het onbewerkt blijft) een no-nonsense uitstraling heeft.  Een eetkamertafel waar de nerven en noesten nog duidelijk te zien zijn past dan ook perfect in dit gespierde interieur. Voeg daar een krachtige kast aan toe en je hebt een huis met ballen.

its_a_mans_world_5
its_a_mans_world_4

Stoer + sterk = staal

Een trend die perfect samengaat met Urban Cowboy is de industriële look. Staal is sterk en stoer en past goed bij leer en hout. Een leren kuipstoel met stalen poten, en een houten tafelblad met een onderstel dat zo uit een oude fabriek zou kunnen komen, zijn ijzersterke combinaties. Wat je ook kiest, je kunt het niet fout doen. Sterker nog: imperfectie hoort bij deze trend. Het laat zien dat ambacht een belangrijke rol heeft gespeeld in de totstandkoming van je interieur.

staal-36792

Vintage vondsten: accessoires met een verhaal

Als de stoere eyecatchers hun plek in huis gevonden hebben, is het tijd voor de details. Met vintage accessoires laat je je huis spreken. De antieke radio van (overgroot)opa, je oude baseball handschoen of dat schilderij dat al jaren in de familie is: geef het een plekje. Spullen met een verhaal maken het huis persoonlijk. En dat is heerlijk thuiskomen.

Inspiratie gekregen? Je vindt hier cognackleurige meubels.

accessoires-36786

Bekijk ook...