• 12-04-2021
  • Woontrends

Kies je voor Japandi, dan kies je zorgvuldig voor subtiele designs die jouw interieur verrijken. Een strak vormgegeven bank op pootjes creëert een luchtige look, evenals een design fauteuil met een slank onderstel. En dat geldt ook voor de tafeltjes of de look van een staande lamp. Hoe subtieler de metalen elementen zijn verwerkt, hoe cleaner jouw interieur oogt. In de mix met lichte houten elementen – de Scandinavische toevoeging – ontstaat er een fijne balans tussen donker en licht. Zo zie je: less is more. Ook met minder designs in de ruimte maak je alsnog een waanzinnig statement.

Ontdek onze houten salontafels

Zachte materialen

Een must in een Japandi interieur zijn zachte materialen. Een heerlijk aaibare loungebank waarin je optimaal je rust kunt pakken en de dag nog eens langzaam aan je voorbij laat gaan zodra je thuis bent, is een fijn element in jouw persoonlijke omgeving. Tevens is dit ook een aangename plek voor een potje mindfulness of - upcoming vanuit Japan - ‘ikigai’: het nadenken over de reden van je bestaan en wat jou gelukkig maakt. Voel hoe de bank jou omarmt en bedenk je eens wat je gelukkig maakt. Misschien is dat wel die fijne bank in je Japandi interieur...

Bekijk alle banken op voorraad

Andere serene toevoegingen in huis zijn een mooi sierkussen, een spiegel of een subtiel (geprint) vloerkleed. Het liefst in een zachte tint, zoals oudroze. Staat prachtig bij de tinten die in dit donkere Japandi interieur zijn gebruikt. Laat deze kleur ook terugkomen in andere woonaccessoires: een schilderij, grote vaas of een gedroogde bloem. En vergeet bovendien niet om een Japanse theeset aan te schaffen.

Alle vloerkleden

Grafisch vs. organisch

De Japandi look bevat zowel grafische als organische lijnen. Een kast met een strak design wissel je af met een ronde bijzettafel. En ook de vierkante vorm van de salontafel is goed in balans met de afgeronde hoeken van de bank. Daarnaast mag het allemaal wat gekkig wat betreft accessoires: bol, rond, assymetrisch, zigzag. Combineer het met elkaar en er ontstaat een mooi decor.

Ontdek onze woonaccessoires

Creëer de minimalistische Japandi woonstijl bij jou thuis

met deze waanzinnige designs

Ontdek meer blogs

en laat je inspireren