• 12-11-2019

Sommigen hebben het in zich: zonder enige moeite een huis zó inrichten, dat het lijkt alsof het regelrecht uit een magazine komt. Anderen hebben er iets meer moeite mee. Niet erg, want bij Goossens helpen we je graag op weg om van jouw net opgeleverde nieuwbouw woning, jouw gedateerde woonboerderij en alles daartussenin een kloppend geheel te maken. Zo wordt jouw (nieuwe) huis een sfeervol thuis, met een sterke basis en verrassende elementen, zodat de inrichting alles behalve standaard is. 

Woonkamer inrichten? Denk praktisch

Natuurlijk is het goed om naar de mogelijkheden van een ruimte te kijken, maar dat is niet het allerbelangrijkste. Waar het écht om gaat is wie er in deze ruimte gaan leven. Met een groot gezin is het aantal zitplaatsen nu eenmaal belangrijker dan als je met z’n tweeën woont.

Denk out of the box

Als de eerste keuzes gemaakt zijn, kan er naar de betreffende ruimte gekeken worden. Speelse hoeken vragen om een creatieve indeling, maar ook rechttoe rechtaan ruimtes bieden perspectief. Vaak wordt er gekozen om meubels langs wanden te plaatsen. Zonde, omdat er zo veel ruimte verloren gaat. Plaats een bank eens in het midden van een ruimte, en zet een wandkast eens tegen de bank zodat het opeens twee functies krijgt: die van kast en bijzettafel.

Slaapkamer inrichten? Ruimtelijk denken is key

‘Er is geen plek’ is een veelgehoord excuus. Ruimte kan gemaakt worden. Laat bouwkundige factoren je niet uit de weg slaan om meubels op een voor jouw perfecte plek te plaatsen. Een bed voor een niet-gebruikte deur is lang niet zo gek als dat je in eerste instantie denkt. Ook wat meubels betreft kun je flink wat ruimtelijkheid creëren. In plaats van een hoge, gesloten garderobekast die soms krap kan aanvoelen, biedt een dressoir uitkomst. Door je opbergruimte laag te houden, kun je het zelfs voor het raam plaatsen. Last but not least: meubels met open frames geven de ruimte nóg meer ruimtelijkheid. Doordat je als het ware door ze heen kijkt, lijkt het bijna alsof ze er niet zijn.

Persoonlijk advies

Zit je – ondanks onze tips – nog steeds met je handen in het haar wat betreft de inrichting of styling van jouw (nieuwe) huis? Goossens geeft ook advies op maat. Onze opgeleide interieuradviseurs helpen je graag om jouw woonwensen in kaart te brengen en deze af te stemmen op jouw woning. In een online 3D tekening schetsen zij jouw persoonlijke interieurplan, waarin kleuren, materialen, maatvoering van meubels en accessoires tot in de puntjes zijn uitgedacht.

SHOP THE LOOK:

Goossens

Dressoir Barcelona

3 deuren | Eiken zwart gelakt

 749,-
NIEUW
Goossens

Bijzettafel Jill

Verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen

 169,-
Op voorraad
Goossens

Vloerlamp Morris

Poedercoating zwart

 669,-
Goossens

Hoekbank Lucca met chaise longue

3 zits arm rechts + chaise longue element...

 1.869,-