• 23-04-2018
  • Woonkamer
In je zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen, moet je naast het gewenste design ook rekening houden met het zitcomfort van je eetkamerstoel. Bij ons kun je kiezen voor eetkamerstoelen met een stevige of juist soepele zit. Wat het verschil is, leggen we je graag uit zodat jij een weloverwogen keuze kan maken voor de eetkamerstoel die het beste bij jouw woonwens past. 

Als je het belangrijk vindt om een goede zithouding aan te nemen, dan raden wij een eetkamerstoel met een stevige zit aan. Eetkamerstoelen met een soepele zit voelen juist comfortabeler aan en zitten daardoor prettiger als je een langere tijd op een eetkamerstoel doorbrengt, omdat je makkelijker andere zithoudingen aan kunt nemen.

Het zitcomfort van de eetkamerstoel, zowel van stoelen met een stevige zit als met een soepele zit, wordt bepaald door twee factoren: de vulling van het zitkussen en de ondervering. 


Factor 1: het comfort van het zitkussen

Goossens gebruikt voor de vulling van het zitkussen vooral koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en in combinatie met de elastische eigenschappen zorgt koudschuim voor een aangenaam zitcomfort. Als er niet voor koudschuim wordt gekozen, worden er andere hoogwaardige schuimvullingen gebruikt. Een voorbeeld hiervan is polyether. 


Factor 2: de ondervering van de eetkamerstoel 

De ondervering van een eetkamerstoel is ook belangrijk voor het zitcomfort van de stoel. De vering draagt de vulling en bepaalt hoe de vulling beweegt. Eigenlijk is de ondervering van een eetkamerstoel wat de lattenbodem van een ledikant is.

Goossens gebruikt diverse veringen. Laten we beginnen met de nosagvering, die wordt gebruikt om een stevige zit te creëren.  Nosagveren zijn stalen veren die met een lichte bolling naar bovenstaan. Ze veren mee met een zitvulling, maar geven een lichte tegendruk. Dit zorgt voor een steviger zitcomfort. 

Eetkamerstoelen met een stevige zit: 

Eetkamerstoel Gap

Met arm | Kunstleer | Bycasta zwart

 199,-

Eetkamerstoel Chaplin

Zonder arm | Leer | Leder outdoor cognac

 179,-  159,-

Eetkamerstoel Ta

Verkrijgbaar in diverse kleuren

 109,-

Voor de stoelen met een soepele zit wordt vooral gebruik gemaakt van singelbanden. Dit zijn elastische banden die in elkaar worden gevlochten en als ondersteuning van het zitoppervlak dienen. De singelbanden bewegen mee met de zitvulling. Als deze  extra elastisch zijn zorgen deze dus voor een soepel zitcomfort. Omdat de eigenschappen van singelbanden kunnen verschillen, is het ook mogelijk dat een stoel met een stevige zit voorzien is van singelbanden als ondervering. Dan wordt er gebruik gemaakt van minder elastische singelbanden. 

Eetkamerstoelen met een soepele zit:

Eetkamerstoel Riva

Leer | Niet verstelbaar | Zwart (master)

 319,-  299,-

Eetkamerstoel Hero

Stof | Stof fijn geweven bruin

 199,-

Eetkamerstoel Alex

Met arm | Microvezel | Met zilveren...

 209,-  179,-